Yaz meyvelerinin faydalarının saymakla bitmediğini belirten beslenme uzmanları, hem güzellik hem de sağlık açısından bol meyve yenilmesini tavsiye ediyor.Uzmanlara göre, meyvelerin faydaları şöyle:
ÜZÜM: Kalp hastalıkları ve kansere karşı koruma sağlar.
KARPUZ: Karpuzun içerdiği laykopen maddesi, kansere karşı koruyucu özelliği olduğu bilinen A ve E vitaminlerinden daha etkilidir.
KAVUN: Bol miktarda B vitamini, brom ve iyot içermesi sebebiyle sinirleri yatıştırır, kolay bir uyku sağlar. Damar tıkanıklığı ve kansızlık için de çok etkilidir.
AHUDUDU: Yaşlılıktan kaynaklanan hafıza kayıplarına karşı çok etkilidir. İshal önleyici, yara tedavi edici ve ayak yorgunluğuna birebirdir. Ayrıca, güzellik kaynağı olarak tanımlanabilir.
ÇİLEK: Bol miktarda A, B1, B2, C ve K vitamini, protein, şeker, meyve asidi, demir, fosfor, sodyum, kalsiyum ve potasyum içerir.
ŞEFTALİ: Bol miktarda A ve C vitaminlerini içerir. Su, madensel tuzlar ve şeker açısından son derece zengindir.
KAYISI: Beynin düzenli çalışmasını sağlar, stresi azaltır. Karaciğerin tahrip olan kısımlarının tamirini sağlar.
KİRAZ: Kirazın güçlü bir ağrı kesici olduğu biliniyor. Ağrı kesici etkisi Aspirin'den 10 kat daha fazla