Genellikle
yazın sıcak geçtiği Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yetiştirilen karpuz, Bursa'da çiftçi Recep Akıncı tarafından sonbahar mevsiminde yetiştiriliyor. 2.5 dönümlük tarlasına 23 Temmuz'da Ziraat Odası'ndan aldığı tohumları ektiğini belirten Akıncı, kesinlikle hiçbir ilaç kullanmadığını ifade etti. Karpuz yetiştireceğini söylediğinde yakınlarının kendisine olumsuz yaklaştığını belirten Akıncı "Biz bir ilki denedik ve başardık. Olmaz dediler, inadına çalıştık ve oldu. Danıştıklarımız olmaz dedikçe biz inadına oldurmaya çalıştık. Ürünlerimiz tamamen doğal. Ziraat Odası'ndan aldığım tohumu ektim" diye konuştu.
ZİRAAT ODASI DA İNANMADI
Yetiştirdiği karpuzlarda en ufak bir katkı maddesi olmadığını belirten Akıncı "13 ton ürün aldım. 75-80 kuruşa kilosu satılıyor. Buraya ilk ekimde fasulye ekmiştik. Faydası da oldu buranın bize. Önümüzdeki yıl yine böyle ekeceğim. 7 dönüm bir yerim var, orayı ekmeyi düşünüyorum" dedi. Tarlada incelemeler yapan İnegöl Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik de karpuz hasadının 1.5 ay önce bittiğini hatırlatarak şunları söyledi: "Yediğimiz karpuz bizi de şaşırttı. Müthiş bir şey. Demek ki yapınca oluyormuş. Bu mevsimde karpuz yetiştiğine göre demek ki başka ürünler de yetişebilir. Yeter ki çiftçi istesin veya bir çaba sarf etsin. Arkadaşımız bu tohumları bizden alırken bizim elemanımız bile kendisini uyarmış. Kendisine 'Bu mevsimden sonra karpuz mu yetişir' demişler. Ancak azmetmiş ve başarmış. Kendisini tebrik ediyorum."