Köftesi ile meşhur olan İnegöl, Güneydoğu mutfağının en bilinen lezzetlerinden biri olan çiğ köfteyi de sevdi. 15'e yakın çiğ köftecinin bulunduğu İnegöl'de günlük 400 kilo, aylık ise 12 ton çiğ köfte tüketiliyor. İnegöl'de 4 şubesi bulunan 'Adıyamanlı Çiğ Köfteci Erkan Usta'nın sahibi Mehmet Cümert, firmalarının Bursa genelinde ise 28 şubesi olduğunu söyledi. İnegöl halkının en fazla az acılı çiğ köfte tükettiğini belirten Cümert "Artık çiğ köfte sadece tadımlık değil, doymak için yeniyor" dedi. Tandırda pişirilen lavaşta marul, maydanoz, limon ve nar ekşisi konularak hazırlanan dürümün 2.5 liradan satıldığını kaydeden Mehmet Cümert, "Pazartesiden itibaren çiğ köftenin kilosu 25 TL'den porsiyonu ise 10 TL'den satılacak. Dürümün fiyatı ise değişmedi" diye konuştu.