X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Hayrabolu'da asmaların budanma zamanı
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Hayrabolu'da asmaların budanma zamanı

  • Giriş Tarihi: 1.4.2014 11:38

Tekirdağ'ın Hayrabolu ilçesinde havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte üzüm asmalarında budama çalışmalarına başlandı.

Hayrabolu İlçe Tarım Müdürlüğünden emekli İbrahim Kervancı, kaliteli bir üzümün sırrının iyi bir budamadan geçtiğini ifade ederek, "Asmalarda ilkbahar mevsiminde yapılacak iyi bir budama çalışması üzümün kalitesini de artıracaktır. Bağ makaslarıyla yapılacak budamayla asma üzerindeki dallarda belli aralıklara, dallarda üzüm ve yaprak dallarını ayırarak üzümden hem meyve hemde yaprak elde edilmesi uygun olur. Asmanın ürün veren organlarının asma üzerinde ve asmalar arasında dengeli şekilde belli bir sayıda dağıtıp yerleştirmek ve bunun uzun süre korunmasını sağlayarak asmalarda uzun süre kaliteli üzüm yenebilir" dedi.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.