Bursa İl Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğü 2013 yılı faaliyet raporuna göre Bursa'da 4 bin 504 dekar alanda, 3 bin 839 ton ahududu yetiştirildi ve karşılığında 13 milyon 513 bin lira gelir elde edildi. Geçen yıl kilogramı 3,52 liradan alıcı bulan ahududu, bu yıl özellikle düşük rakımlı üretim alanlarında aşırı yağış ve dolu nedeniyle yaşanan rekolte kayıpları ile hasadın ramazan ayına denk gelmesi, fiyatları tatmin edici düzeyde yukarı çekti. Uludağ'ın eteklerindeki son yerleşim yerlerinden biri olan Alaçam köyünde ahududu yetiştiriciliği yapan Osman Bayraktar, bu sene verimin hava koşullarından dolayı az olduğunu söyledi. Bayraktar, verimdeki düşüşe rağmen kalite ve fiyattan memnun olduklarını ifade ederek, "Bu sene verim az geçen seneye göre, fakat iri, kaliteli oldu. Bazı yerler etkilendi, dolu vurdu, bazı yerlere vurmadı, semt semt vurdu. Alçak yerlere vurdu. Bunlar fabrikalara gidiyor, her şey oluyor bunlardan, kozmetikte ilaç sanayinde, dondurmada, çeşitli içecek şuruplar, her şey oluyor. Bizim köy havadar, Bursa'nın en yüksek köyü. Şurası bu kahvenin önü 950 metre. Daha köyün yarısı yukarıda, bin metreden yukarı evler var" diye konuştu. Aromatik yapısı ile gıda sektörünün tercih ettiği meyvelerin başında gelen ahududu, meyve suyu, konserve, reçel, marmelat, jöle, pasta, dondurma, meyveli yoğurt ve meyve çayı imalatının yanı sıra ilaç sanayinde, çocuk şuruplarında koku ve tatlandırıcı olarak kullanılıyor. Bursa'da çok sayıda dondurulmuş gıda ve reçel fabrikası bulunuyor.