Bursa Yalova yolu üzerinde bin metrekaresi depolama sahası olmak üzere yaklaşık 3 bin metrekarelik kapalı alanda 1971 yılından bu yana lokum üretimi yapan ve İstanbul, Sapanca ve Mudanya'da şubeleri bulunan Ulu Bursa Şehzade Lokumcusu, Arapların damak tadına has olarak geliştirdiği 100'ün üzerinde çeşitle Bursa'da adeta 'lokum turizmi' başlattı. Alışveriş merkezi formunda tasarlanan mağazasında yılda 200 binin üzerinde Arap turisti ağırlayan Ulu Bursa Şehzade Lokumcusu, Suriye'den Ürdün'e, Birleşik Arap Emirlikleri'nden Yemen'e kadar tüm Orta Doğu coğrafyasından gelen turistlerin yoğun ilgisi nedeniyle tur şirketlerinin de önemli bir durağı haline geldi. Ulu Bursa Şehzade Lokumcusu'nun yöneticilerinden Turan Gözebe, Türk damak tadı ile Arapların damak tadı arasında büyük farklar olduğunu belirterek, Arapların nar ve antep fıstıklı ürünleri özel ilgi gösterdiğini söyledi. Türk tüketicinin çifte kavrulmuş ve sade lokumu tercih ettiğini ifade eden Gözebe, "Arap müşterilerimizden gelen talepler doğrultusunda biz de ürün yelpazemizi mümkün olduğunca genişlettik. Bugün kaymaklı sucuk, Hürrem sultan, hurmalı, ahududulu, çilekli, kuru meyveli, zereşli, kahveli, browni çikolatalı, incirli, kayısılı, ananaslı başta olmaz üzere 100'ün üzerinde çeşit lokumu müşterimizle buluşturuyoruz" dedi.