İnegöl'ün geleceği meyvecilik

Giriş Tarihi: 20.9.2015
İnegöl'ün geleceği meyvecilik
İnegöl İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mahmut Doğru, İnegöl'de 90 bin dekar arazide meyvecilik yapıldığını, bunun 100 bin dekarın üzerine çıkarılması gerektiğini söyledi. Doğru, İnegöl'de seracılığın Çeltikçi, Cerrah ve Kayapınar bölgelerinde devam ettiğini belirterek, "Sera üreticisi şu anda 17 çiftçimizin 12'si TARSİM kapsamında sigortasını yaptırdı. Bu bölgelerde seracılığı daha da geliştirmemiz gerekiyor. İşin açıkçası seracılıkta geç kaldık" dedi. Tarımın bir bölge için olmazsa olmaz olduğunu belirten Doğru, "Mobilyanız, makineniz çok iyi olsa, tarım ve gıda olmadan bir şey ifade etmez. İnsanlar olduğu sürece bu sektör devam edecek" diye konuştu. Doğru, "İnegöl'de toplam kültür arazi varlığı 288 bin dekar. Bunun yaklaşık 180 bin dekarında tarla bitkileri ekiliyor. Arpa, buğday, ayçiçeği, mısır gibi. 90 bin dekarında da meyvecilik yapılıyor. Yaklaşık 15-20 bin dekar alanda da sebzecilik yapılıyor. Burada yaptığımız gözleme göre, İnegöl'de şu anda bütün alt tür meyve yetişiyor, üretimi yapılıyor. Meyvecilik İnegöl'ün geleceği. Babasultan Barajı'nın da devreye girmesi ile birlikte, meyvecilik alanlarının artması gerekiyor" görüşünü dile getirdi.
ARKADAŞINA GÖNDER
İnegöl'ün geleceği meyvecilik
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz