İnegöl'de 14 bin dekar alanda yılda ortalama 4 bin 500 ton çerezlik ay çekirdeği üretiliyor. "İnegöl alası" adıyla tescillenen ay çekirdeği, tanınmış kuruyemiş firmaları tarafından tercih ediliyor. Ürünün bölgeye özgü olmasından dolayı İnegöl Belediyesi'nin girişimleri 2013'te sonuç verdi ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tohumluk Tescil ve Sertifikasyon Merkezi Çeşit Tescil Komitesi, "İnegöl alası"nı tescilledi. İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ilçenin önemli bir tarımsal potansiyele sahip olduğunu belirterek "İlçemizde ay çekirdeğinde son yıllarda ciddi bir potansiyel oluştu. İnegöl ve Yenişehir ovalarında ay çekirdeğiyle alakalı ciddi bir altyapı var. Şehrin kuzeyinde yer alan Şehitler, Karalar, Çavuş, Halhalca, Boğazköy, Hamzabey, Şipali gibi mahallelerimizde ağırlıklı olarak ay çekirdeği üretimi yapılıyor" diye konuştu.