Balık Yağı Balık yağı, yıllardır popüler bir ek gıda ve doğal A vitamini ve D vitamini kaynağı olmuştur. Balık Balık çeşitleri, genellikle çiğ balık pişmiş balıktan daha fazla D vitamini içermektedir. Ayrıca, sudan çıkan balıkta konserve balıktan daha fazla D vitamini bulunmaktadır. Çiğ balık ise genellikle suşi şeklinde tüketilir. Tam Tahıllar Tahılların çoğu vitamin ve besin ile güçlendirilmiştir. Tahıl satın alırken gıda etiketlerini kontrol ederek, rafine şeker ve kısmen hiçbir hidrojene yağ içermediğinden emin olun. D vitaminine Ek Olarak: İstiridye İstiridye B12 vitamini, çinko, demir, manganez, selenyum ve bakır kaynağıdır. Kolesterol oranı yüksek ve kalp hastalığı ya da inme riski olan kişiler aşırıya kaçmadan istiridye tüketmelidir. Havyar (Siyah ve Kırmızı) Havyar, D vitamini takviyesi olarak insanların düşündüğünden hatta suşi'den çok daha uygun bir maddedir. Güçlendirilmiş Soya Ürünleri (Soya Peyniri ve Soya Sütü) Soya ürünleri,genellikle D vitamini ve kalsiyum ile güçlendirilmiştir. Salam, Jambon ve Sosis Salam, jambon ve sosis iyi birer B12 vitamin ve bakır kaynağıdır. Ne yazık ki, kolesterol ve yüksek sodyum olan kişilerde yüksek tansiyon, kalp krizi ve felç riski gibi durumlardan dolayı sınırlı bir şekilde tüketilmelidir. Size en uygun tüketim miktarı için doktorunuza danışmalısınız. Güçlendirilmiş Süt Ürünleri Süt ürünleri hali hazırda kalsiyum oranı oldukça yüksek olan ürünlerdir, bu nedenle D vitamini ile sütü güçlendirmek alınan miktara göre oldukça mantıklı ve faydalı bir çözüm olabilir. D vitaminine Ek Olarak: Yumurta Yumurta, iyi bir B12 vitamin ve protein kaynağıdır. D vitamini takviyesi ile birlikte tüketilebilir. D vitaminine Ek Olarak :Mantar Mantar, Vitamin B5 () ve bakır bakımından zengindir. D vitamini takviyesi ile oldukça fayda sağlayabilir.