Doğal besinleri mevsiminde ve taze tüketmek sağlık açısından büyük önem taşır. Aynı zamanda bazı yiyecekler de vücudumuzu kansere karşı korumaya yardımcı olur. İşte bu besinler... Kuşburnu Kuşburunu etkili bir antioksidandır ve bütün antioksidan özelliği olan bitki ve meyvelerde olduğu gibi, kuşburnu da kansere neden olan serbest radikalalrin düşmanıdır. Düzenli kuşburunu tüketimi kanser hastalıklarına yakalanma riskinia zaltır. Kivi Kivi meyvesi içerisinde bol miktarda C, E, ve A vitamini barındırır. C vitamini suda çözünebilen antioksidan bir maddedir ve vücudumuzu koruduğu kanıtlanmıştır.Düzenli olarak tüketildiğinde kardiyovasküler hastalıklardan kansere ve obeziteye karşı pek çok sorunda etkili olduğu görülmüştür. Kırmızı Biber Nottingham Üniversitesi tarafından yapılan araştırmada, jalapeno biberinin (acı kırmızı biber) içinde bulunan 'kapsaisin' maddesinin, hücrelerin enerji üreten ısı odası mitokondriye saldırarak, kanser hücrelerinin ölümünü tetiklediği belirlendi. Domates Domatesin içinde bol miktarda bulunan likopen ile keten tohumu, beta-karoten ve alfa-lipoik asit gibi birtakım takviyeler; kanser riskini azaltıyor Havuç Beta karoten ve diğer antioksidanlar bakımından zengin olan havuç kanseri önlemede rol oynayabilir. Kayısı Kayısı, hücrelerin zarar veren serbest radikallere karşı etkilidir, organları koruyan antioksidanlar bakımından zengindir. Vişne Vişne antioksidan özellik gösteren bir meyvedir ve sağlık açısından oldukça faydalı bir besin kaynağıdır.Diyabet, Alzheimer, kolon kanseri, eklem iltihabı, kalp ile ilgili hastalıklar ve gut hastalığı gibi rahatsızlıklar ile mücadele etmeye yardımcı olur ve kaliteli sağlıklı bir uyku için de vişne ideal bir besin kaynağıdır. Fındık Yapılan araştırmalarda fındığın iç kabuğunun Kanser hastalığının azalmasında etkin olduğu tespit edildi. Ceviz Cevizin kanser hastalığını tedavi ettiği söylenemez. Fakat kanser hastalığına neden olan faktörleri ortadan kaldırabiliyor veya hastalığa yakalanma riskini azaltabiliyor. Baklagil Haftada 2 kez kuru baklagil tüketmek çok önemli. Mercimek, nohut, kuru fasulye iyi protein ve lif kaynaklarıdır. Kanserin yayılmasını önleyen antikanser maddeler içerirler. Vücuda zarar veren maddelerle savaşır, kan dolaşımına yardımcı olurlar. Kara üzüm Son 10 yıl içindeki çalışmalar, kara üzümün kanser önleyici rolüne işaret ediyor. Ayrıca kalp damar hastalıklarından da koruyor. Çekirdeği ve kabuğuyla birlikte yenmesi gerekiyor. Günde 1-2 bardak kadar tüketilebilir. Kiraz Bol miktarda 'flavon' denen yaralı bir madde ihtiva eder. Kanser oluşumunu ve kanserin ilerlemesini engeller. Özellikle meme, cilt, akciğer ye karaciğer gibi kanser tiplerinde etkili. Semizotu Semizotu 0 kalorili bir sebzedir. Yağ asitleri konusunda başka hiçbir benzeri sebze yoktur. Tümör gelişimi ve kanserin yayılmasını engeller. Ahududu Kanseri önleyici özelliğide vardır. Ahududu meyvesinde antikanserojen ve antioksidan özellikleri bulunuyor. DNA moleküllerine zarar veren ve kansere yol açan serbest oksijen radikallerini nötralize eder. Ayrıca çevresel kanserojenleri etkisiz hale getirir. Böğürtlen İçeriğindeki 'eliagic asit' kanserli hücrele rin ölmesini sağlıyor. Böğürtlen yaprakları da çok faydalı, çay şeklinde tüketilebilir. Erik Bu konuyla alakalı olarak yapılan bir çok çalışma eriğin göğüs, meme ve solunum yolu kanserlerinin oluşmasına engel olduğu tesbit edilmiştir. Özellikle günümüzde çok sık rastlanan meme kanserine karşı etkilidir. Üzüm Günlük olarak içilen natural üzümsuyunun meme kanseri tümörlerini engellediği düşünülmektedir. Elma Bol miktarda 'kuarsetin' içerir. Kanser tedavisinde, kanserden korunmada, alerji ve kalp damar hastalıklarında yararlı. Günde en az kabuklarıyla birlikte 2 elma tüketilmeli. Şeftali Kansere ve kalp krizine karşı koruyucu olan betakaroten açısından da zengindir.Bir şeftali günlük C vitamini ihtiyacının %50 sini karşılar. Bezelye Bezelyenin içerdiği ''polifenol'' olarak adlandırılan madde, kanser hastalıklarını engeller. Soğan Bağışıklık sistemini güçlendirirİçerdiği allicin ve sülfür ile mide ve bağırsak kanserine karşı koruyucu etki sağlar. Patates Patates suyu kanser hücrelerini öldürür, şeker hastalığına iyi gelir,gastrit için en etkili tedavidir, tansiyonu düşürür. Soya fasulyesi oya fasulyesinin kanseri önlemedeki etkisi hakkında yapılan araştırmalar daha çok ilerleyen yaşlarda erkeklerde sık görülen bir kanser türü olan prostat kanseri üzerine yoğunlaşmış durumda. Bu araştırmalar, düzenli olarak soya fasulyesi ve soyadan üretilen gıda ürünlerinin tüketiminin prostat kanseri riskini düşürdüğünü ortaya koyuyor. Kakao Kakaonun içinde bulunan antioksidanlar kanserle mücadelede en önemli etkiyi oynarken, kırmızı şaraba oranla iki; yeşil çaya oranla üç kat daha fazla antioksidan madde içeriyor. Yeşil çay Her gün yeşil çay içilmeli. Günde iki fincan yeşil çay tüketiminden sonra kana geçen kanser savaşçısı maddeler, kılcal damarlarla vücudun her hücresine taşınarak tümörlü hnhavuç suyu içmek, prostat kansücrelerin büyümesini engeller.' Sarımsak Kanserin yayılmasını durdurur. Selenyum, triptopan gi bi kan ser hücreleriyle savaşan maddeler içerir. Hem kansere yakalanmaktan korur hem de kanser tedavisi sırasında kullanılır. Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalara göre sarımsak mide, meme, bağırsak, yemek borusu, prostat ve cilt kanserlerinde tümörlerin oluşmasını ve ilerlemesini engelliyor. Her gün 2-3 diş çiğ sarımsak, 1-2 avuç kuru yemiş tüketilmeli. Yeşil soğan Soğandakİ sülfür bileşikleri nefeste ve ellerde hoş olmayan bir koku bırakır ancak aynı zamanda bazı kansere yol açıcı kanserojenleri bloke ederler. Turp Vitamin C, folik asit ve antosiyaninler açısından zengin olduğu için kanser, özellikle kolon, böbrek, bağırsak, mide ve ağız kanserinin önlenmesi için yararlı besinler arasındadır. Turp, Brassica ailesinin diğer üyeleri gibi, antioksidanlar ve kanserli hücrelerin çoğalmasını durduran bileşikler bakımından zengindir. Turp yaprakları göz ile akciğer sağlığına da çok iyi gelmektedir. Bunun yanı sıra en önemli özelliğinden biride bağırsağı temizleyip bağırsağın içindeki paraziti boşaltmasıdır Fesleğen Fesleğenin faydaları kadar zararları da olabilir. Çok yüksek oranda ve çok sık kullanılması vücutta olumsuz etkiler yaratır, kanseri tetikleyebilir, bu yüzden çok fazla tüketilmemelidir. Nane Sindirim sistemi problemleri için yıllardır kullanılan nane, ishal, kramplar, gaz ve hazımsızlık için de bire birdir. Eğer kanser tedaviniz sizde mide bulantısı yapıyorsa, nane çayı içmek size iyi gelecektir. Dereotu Dereotunun içedirği yağlar ve anti bakteriyal antioksidan özelliğinden dolayı kanserle mücadele eder ve knasere neden olan unsurları ortadan kaldırmaya yardımcı olur. Rezene Birçok sağlık uzmanı kanser hastalıklarını başlangıç esnasında tedavi ettiğine inanır. Çok fazla ilerlememiş kanser vakıalar için etkili bir tedavi alternatifi olabilir. Kansere neden olan serbest radikallerin en amansız düşmanlarından bir tanesi de rezenedir ve özellikle rezene tohumları çok kuvvetli antioksidandır. Zeytinyağı Kandaki kolesterol düzeyini dengede tutar. Antioksidan özelliği olan E vitamini açısından da zengindir. Bu sayede kalp krizi, felç, kanser ve erken yaşlanmaya karşı beyni koruyucu etkiye sahiptir.