İngiltere'nin Royal Free Hastanesi'nin tanınmış cerrahlarından Muhammed Keshtgar, 8 kadından birinde görülen meme kanserine yakalanma riskini düşürecek beslenme tekniklerini anlatan kitabını çıkarttı. 'Meme Kanseri Yemek Kitabı' isimli kitap kansere karşı vücut direncini artıracak direktifleri içeriyor. İşte cerrah Keshtgar'ın kadınlara meme kanseri ile savaş önerileri: Soya fasulyesi: Vitamin, mineral, lif ve 9 temel aminoasit açısından zengin olan soya fasulyeleri kanser hücrelerinin büyümesini engelliyor. Domates: Likopen bakımından güçlü. Kanser hücrelerini büyümeden yok eder. Balıklar: Somon balığı, ton balığı ve uskumru gibi yağlı balıklar, omega-3, kalsiyum ve D vitamini sayesinde kan basıncını düşürür. Haftada en az 2 kez yenmelidir. Adaçayı: A, C, K ve B vitaminlerinin yanı sıra kansere karşı savaşan fitokimyasallar barındıran adaçayı, önemli mineraller de içererek bağışıklık sistemini güçlendirici, antimikrobiyal ve antiviral etki gösterir. Susam tohumları: Kaliteli doymamış yağ barındıran susam tohumları, omega-3, omega6 , lifler ve steroller açısından çok zengin olup östrojen seviyesini dengede tutarak tümör hücrelerinin yayılmasını engelliyor. Pancar kökü: Demiri kalsiyum, A, C ve E vitaminleri bakımından zengin olan pancar kökleri hem çiğ hem de pişirilerek yenebilir.