Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gülay Koçoğlu, Ramazan ayında sağlıklı beslenmek için mutlaka sahura kalkılmasını, öğün sayısının artırılmasını, hamur işlerinden uzak durulmasını, tam tahıllı gıdaların tercih edilmesini ve yeterli sıvı alınmasını önerdi.
Prof. Dr. Koçoğlu, Ramazan ayında yaklaşık 15-16 saat yemek yenilmediğini, bu süre uzadıkça ve öğün sayısı azaldıkça metabolizmanın yavaşladığını ve sağlık problemlerinin ortaya çıkabildiğini söyledi.
Bu problemlerin başında da sindirim sistemi hastalıkları geldiğini aktaran Koçoğlu, Ramazan'ı dengeli beslenerek, sağlık sorunlarından uzak geçirmek isteyenlere bazı önerilerde bulundu. Koçoğlu'nun 10 önerisi şöyle: