Zerdeçal: Baharatların süperstarı olarak bilinen zerdeçal, iltihap sökücü ve kanserden korucu maddeler içeriyor. Sardalya: Ünlü bir doktor bu besini 'Kutuya sıkıştırılmış sağlık 'olarak nitelendiriyor. Omega-3 bakımından çok zengin, civa içermez ve kalsiyum deposu. Demir, magnezyum, fosfor, potasyum, çinko, bakır ve manganez bakımından çok zengin olup aynı zamanda tam bir B vitamini deposu. Kabak: Gerek konserve gerek mevsiminde kabak, lif bakımından çok zengindir. Bağışıklık sistemi için gerekli olan A vitamini bakımından boldur ve kalorisi çok düşüktür. İsviçre Pazısı: Karoten maddesiyle yüklü, yeşil yapraklı bir bitki olan pazı göz sağlığı için oldukça faydalı. Nar suyu: Kan basıncını düşürdüğü ve antioksidanla bakımından zengin olduğu kanıtlanmıştır. Lahana: Kanser önleyici olarak bilinen sülfür bakımından oldukça zengin bir besin. Yabanmersini: Dondurma işleminin besin değerini düşürdüğü bilinse de, bu yöntemle yıl boyunca yabanmersini bulabilmek mümkün ve hafıza için çok yararlı bir besin. Erik Kurusu: Antioksidan deposu. Kabak çekirdeği: Kabağın besin değeri en yüksek olan kısmıdır ve magnezyum bakımından çok zengindir. Erken ölümlerden korunmak için gerekli olan birçok minerali içinde barındırır. Zencefil: Kan şekerini ve kolesterolü kontrol altına almada kullanılır.