Üreticinin Ek Geçim Kaynağı ’Dağ Çileği’

Giriş Tarihi: 1.7.2015 15:58 Güncelleme Tarihi: 1.7.2015 17:50
Üreticinin Ek Geçim Kaynağı ’Dağ Çileği’
’nun yüksek kısımlarında fındık bahçelerinde yetişen organik dağ çileği halk pazarındaki tezgahlarda yerini alarak üreticilere ek geçim kaynağı oluyor.
Fındık sezonu öncesi tezgahlarda satılan dağ çileğine Fatsalı ve bölgedeki vatandaşlar büyük ilgi gösteriyor. Dağ çileğinin daha çok ev kadınları tarafından reçel yapımı için tercih edildiğini belirten satıcı Mutlu Çelik, “Fatsa’da tabağını 10 liradan, bidon işi ise 80 TL’den satıyoruz” dedi.
Dağ çileğinin büyük ilgi gördüğünü belirten Çelik, "Dağ çileği kokusu ve lezzeti ile kendisine hayran bırakıyor. Fiyatını uygun şekilde satmaya çalışıyoruz. Gerçekten toplaması çok zahmetli ve yüksek kesimlerde olduğu için zor şartlarda pazara kadar indiriyoruz. Emeğimizin karşılığını aldık mı yetiyor bize. Aynı zamanda da bu dönemde bizlere ek geçim kaynağı oldu” diye konuştu.
ARKADAŞINA GÖNDER
Üreticinin Ek Geçim Kaynağı ’Dağ Çileği’
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz