Üç
yıllık Ar-Ge çalışması sonucunda 20 milyonluk yatırımla, parekende un pazarına farklı bir bakış açısı getirdiklerini belirten Egem Un Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Tezcan; sektöre inovativ, değer kazandıran ürünler sunmayı amaçladıklarını söyledi. Egem geleneksel unu, halkla buluşturmaktan büyük gurur yaşadıklarını vurgulayan Tezcan, "Halkımız her şeyin en iyisine layık. Egem olarak kaliteli, değer katan ürünler sunmaya devam edeceğiz" diye konuştu. Egem Un'un ev dışı tüketim ve endüstriyel kanal için ürettiği ürünler, profesyoneller tarafından büyük beğeni topladı. Egem Un'un Ege ve Marmara'da bayilik ağını tamamladıklarını belirten Tezcan, şöyle devam etti: "Ürünümüz kısa süre içinde tüm Türkiye'de bayilik ağını tamamlayacak. Yurt içinde de bilinen tüm zincir mağazalarda ve marketlerde ürünümüzü bulabilirsiniz. Egem olarak yıllık satış hedefimiz ise 200 ton olacak." Sadece kar amacı güden bir kuruluş olmadıklarının da altını çizen Tezcan, "Topluma katkı sağlayacak pek çok konuda hazırlayacağımız projelerle öncülük edeceğiz. İlk projemiz ise iş kurmak isteyen küçük ve orta işletmeler için 'Eğitim Atölyesi" yapmak. Burada kadınlarımıza yönelik kurslar ile un çeşitlerinden üretilen ürünlerle ilgili eğitim vereceğiz" dedi.