X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Ponti Börek yüksek standartlardaki bu tesiste üretiliyor
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Ponti Börek yüksek standartlardaki bu tesiste üretiliyor

  • Giriş Tarihi: 31.5.2015
Ponti Börek yüksek standartlardaki bu tesiste üretiliyor
Ponti Börek yüksek standartlardaki bu tesiste üretiliyor

Parakende sektöründe Pl (private label) markaları ile ve kendi markası Ponti ile, ev dışı tüketim kanadında, Ponti markalı ürünleri ile adını duyuran Metropol Un Ürünleri Sanayi ve Tic. A.Ş. dondurulmuş gıda sektöründe üretmiş olduğu ürünler, 9000 metrekarelik örnek üretim tesisi ve yeni yatırımları ile tüketicilerinin beğenisini kazanmaya devam ediyor. Yakın süreçte de yine yeni markalar ile daha geniş tüketici kitlelerine hizmet vermeyi hedefliyor. "Dondurulmuş gıda ve gıda üretimini kesinlikle tüm dünyada kabul edilmiş belli standartlara uygun yapılması gerektiğine inanıyoruz" diyen Pazarlama Müdürü Ahmet Gökçin "bu doğrultuda Avrupa ile yarışacak standartlardaki tesisimizde, kullanılan en son teknoloji üretim hatları, profesyonel teknik ekibimiz, iyi yetişmiş tecrübeli üretim kadromuz ve yine deneyimli yönetim, satış pazarlama ve idari kadromuz ile tüketicilerimize en üst kalite ürünlerini sunmaya devam ediyoruz" açıklamasını yapıyor.

KORUYUCU KULLANILMIYOR

Ahmet Gökçin'e göre Türkiye'de dondurulmuş gıda konusunda bir çok tüketicimiz henüz yeterli bilgiye sahip değil: "Tüketicilerimize, dondurulmuş gıdanın -18 C derin dondurucu da muhafaza etmekten ibaret olmadığını, donuk gıda üretiminde çok daha üst düzey (-40 derece) ani şoklama sistemlerinin kullanılmasının çok önemli bir kriter olduğunu anlatmak gerektiğini, doğru şoklama işlemi ile ürünlerin koruyucu kullanımına gerek duyulmadan çok daha sağlıklı ve uzun süre lezzetli kalabildiğini anlatmamız gerekiyor. Tüm çabamız ve çalışmamız dünya standartlarında bir üretim tesisi kurabilmek ve yine sağlıklı ürünler üretebilmek için sahip olabileceğimiz tüm standartları uygulamaya koyabilmek. Bu amaçla İSO 9001 kalite yönetim sistemi standardı, İSO 22000 HACCP gıda güvenliği yönetim sistemi standartlarımızın en iyi uygulayıcısı olmakla birlikte bu standartları daha da güçlendirmek için sekiz yıldır BRC Global Teknik Standardımızı da en iyi şekilde uygulamaya devam ediyoruz."

BRC GLOBAL GIDA STANDARDI NEDİR?
İlk olarak 1998'de İngiliz Perkandeciler Birliği (BRC) tarafından BRC Gıda Teknik Standardı olarak yayınlanmıştır. Standard, dünya çapında gıda tedarikçileri tarafından özellikle de İngiltere perakendecilerine ürün sağlayan kuruluşlar tarafından benimsenmektedir. BRC Global Gıda Standardı ürüne veya menşei ülkesine bakmaksızın İngiliz perakendecilere gıda ürünü tedarik eden satıcılar için tasarlanmıştır. Standarda göre belgelendirme üreticilerin, marka sahiplerinin ve perakendecilerin kendi yasal yükümlülüklerini yerine getirmelerine yardımcı olurken nihai olarak da tüketicinin koruyucusu olur. Standart özellikle; işletmede İSO 22000 HACCP sisteminin kurulumunu ve devamlılığının sağlanmasını, dokümante edilmiş ve etkin bir kalite yönetim sisteminin uygulanmasını ve fabrika çevre standartlarının, ürünlerin, proseslerin ve personelin etkin bir şekilde kontrol edilmesini şart koşmaktadır.