Türkiye'nin en iyi haber sitesi

Türkiye'de lezzetli süt tatlılarının ilk adresi

Giriş Tarihi: 31.5.2015
Türkiye'de lezzetli süt tatlılarının ilk adresi

Geleneksel süt tatlıları dendiğinde ilk akla gelen isimlerden biri olan Bolulu Hasan Usta, her biri yöresinden gelen doğal ve taze malzemelerle yaptığı tatlılarıyla gönüllerdeki yerini koruyor

Sütlaçtan kazandibine, keşkülden muhterikaya uzanan geleneksel süt tatlılarının yanı sıra şerbetli tatlılar, el yapımı çikolatadan gerçek meyvelerden yapılan ve hiçbir boya ve esans içermeyen dondurma çeşitlerine, sıcak ve soğuk içecek çeşitlerinden börek ve kahvaltı çeşitlerine uzanan zengin ve bir o kadar özel menüsüyle Bolulu Hasan Usta, en tatlı adreslerden biri... 1982 yılında İzmir Kemeraltı'nda 18 metrekarelik bir dükkânda keşkül, fırın sütlaç, karadut şerbeti ve karadut dondurması satarak işe başlayan Bolulu Hasan Usta, bugün süt tatlıları denince ilk akla gelen markalardan biri. 23 ilde toplam 124 şubeli bir dev haline gelen Bolulu Hasan Usta'nın en önemli özelliği bütün ürünlerinin doğal ve katkısız olması olması. Çünkü Bolulu Hasan Usta mutfağının sırrı ise kendi çiftliklerinden en saf, en taze haliyle günlük toplanan inek sütleri, her biri kendi yöresinden gelen doğal ve katkısız gıdalar. Kastamonu ve Edirne'den gelen özel pirinçler, Muğla'dan gelen acıbadem, Sakız Adası'ndan gelen sakız, Menemen'den nar, Niksar'dan ceviz, Uşak'tan şeker, Malatya'dan kayısı, Denizli'den kuşüzümü, Gaziantep'ten boz Antep fıstığı... Tatlıların içindeki her bir madde kendi yöresinden özel olarak geliyor ve Bolulu Hasan Usta mutfağında sevgiyle harmanlanarak, unutulmaz lezzetlere dönüşüyor.

SAĞLIKLI SERİNLEYİN
Hazır havalar ısınmışken tatlı bir serinlik canınız çektiğinde en iyi çözüm doğal ve katkısız bir dondurma! En eğlenceli tatlı dondurmayı Bolulu Hasan Usta'da zevkle ve güvenle tüketebilirsiniz. Bol bol keçi sütü ile yapılan Bolulu Hasan Usta dondurmaları hiçbir gıda boyası, aroma verici ve gıda esansı gibi katkı maddesi ve koruyucu içermiyor. Bu yüzden çok doğal ve çok taze. Özenle toplanan orkide köklerin yine özel değirmenlerde öğütülerek hazırlanan Bucak - Burdur salebi ile yapılan dondurmalar, yalnızca yazın değil her mevsim keyfinizi artıracak cinsten!

ANNELER GÜVENİYOR
Günlük tüketilmesi gereken süt miktarı yaklaşık olarak 1-3 yaş arası bebeklerde 600gr, çocuklarda 500gr, yetişkin ve yaşlılarda 250 - 400gr, hamile ve emzikli kadınlarda ise 500grama ulaşıyor. Bu nedenle sütten vazgeçmek bir bakıma imkansız. Ancak bir süre sonra yetişkinler gibi çocuklar da süt içmekten sıkılabilir. Bu yüzden Bolulu Hasan Usta Gıda Mühendisi Fatih Akpınar, "Alternatif lezzetlere yönelmek çocukların süt sevgisini korumak açısından önemli. Bu noktada süt tatlılarının basit ve sağlıklı çözümlerden biri olarak mutlaka değerlendirilmesi gerek" diyor.
ARKADAŞINA GÖNDER
Türkiye'de lezzetli süt tatlılarının ilk adresi
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz