İlk şubesini 2007 yılında Aksaray'da açan Abide Kebap, konya mutfağını tüm Türkiye'ye yaymak için hazırlanıyor. Türk damak tadı olan Etli ekmek, Mevlana, bıçak arası ürünleri ile Konya mutfağını, Adana, Urfa ve diğer kebap çeşitleri ile Güney Anadolu damak tadını misafirleri ile buluşturmayı hedefleyen marka, gelen yoğun talep üzerine ürün grubuna pide ve lahmacun çeşitlerinide ekleyerek menüsünü zenginleştirdi. Menü zenginliğinin yanı sıra ilk politikası olan lezzetli ve tüm hijyen kurallarına bağlı kalarak misafirlerini güler yüzlü ve maksimum hizmet politikası ile ağırlama vizyonuyla yola çıkan marka, bir müşterisinin geri bildirimi sonrası Abide isminde karar kılmış. Restoranı ziyaret eden bir müşterinin "bu konsept Türkiye'nin lezzet abidesi olur" yorumu sonrası 'Türkiyenin Lezzet Abidesi' cümlesini tescil ettirdiklerini dile getiren marka yetkilileri, Konya'da açtıkları ikinci şubeyle birlikte şubeleşme hızını artırmaya başladıklarını ifade etti. Markanın yeni yüzü ve imajı ile Efemay Gıda tarafından 16 şubeye ulaştığının altını çizen firma yetkilileri, Türkiye'nin lezzet abidesi olma yolunda büyümeyi sürdüreceklerini ifade etti.