Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BÜLENT TİMURLENK

Her ihanet sevgiyle başlar

Son 10 yılda Ronaldo ve Messi’nin olmadığı bir ilk 10 listesi yapmak zor futbol dünyasında. Söz konusu olan bonservisine en çok para ödenen yıldızlarsa bu yazın kahramanı ya da haini Napoli’den Juventus’a 90 milyon euro’ya giden Higuain ile başlamak lazım

Kim derdi 10 aylıkken menenjit geçirmiş o küçük çocuğa gün gelecek bonservis olarak 90 milyon euro ödenecek. Arjantin'in efsane boks antrenörlerinden Santos Zacarias'ın torunu, 16 yıl önce attığı imzayla bir tarafın yeni kahramanı olurken, terk ettiği Barcelona için hain damgası yiyen Luis Figo'dan bu yana en acı transfer hikayesinin öznesi oldu. Real Madrid, 10 yıl önce onu almaya gitmedi Buenos Aires'e. Gago'ya göz koymuşlar, yanına da bu çelimsiz çocuğu eklemişlerdi. Real Madrid'i 10 yıl boyunca sırtında taşıyabilirdi ama futbol endüstrisi o ve milli takımdan bir arkadaşını, formaları satmıyor diye başka takım forması giymek durumunda bıraktı. Higuain röportaj vermeyi sevmeyen düşük bir profildi, Angel Di Maria da, Ronaldo ve Bale kadar yakışıklı değildi. Bu ikili bugün futbol tarihinde bonservisine en çok para ödenen 10 futbolcu arasına girdiler. İtalya'da sadece futbol sahasında değil hayatın her alanında süren Kuzey-Güney rekabetinde Higuain "hain" olmayı tercih etti. Juventus, bonservisi için 90 milyon euro'yu ödedi ve Napoli başkanına söz hakkı bırakmadı. Napoli'yi bırakıp Real Madrid'e gittiğinde "Ben olsam Higuain'i Real Madrid'den asla göndermezdim" diyen teknik adam Rafael Benitez'i Napoliler hain ilan etmişti, artık onu unutabilirler çünkü o koltukta babasının "Git ve Napoli'de yeni Maradona ol" dediği Gonzalo Higuain oturuyor. Bonservisine rekor paralar ödenen yıldızların ilk sırasında Angel Di Maria var. Cristiano Ronaldo için zamanında Manchester United'a 96 milyon euro ödeyen Real Madrid onu İngiliz kulübüne 75 milyona sattığında, Mesut'un da Arsenal'e gidişiyle birlikte Başkan Perez'in bir transfer budalası olduğuna artık herkes inanmıştı. Garip olan kanatların kadife ayaklı adamının Premier Lig'de tutunamamasıydı. Akıllara gol sevinçlerinde yaptığı kalp işaretiyle kazınan çelimsiz Tangocu, Paris Saint Germain'de İbrahimoviç ile Fransa Ligi'ni domine etti ve toplamda bonservisine 179 milyon euro ödendi. İkinci sırada Zlatan İbrahimoviç var, Milan'da bir sezon hariç oynadığı her sezonda şampiyon olan Zlatan'a rekor parayı 2009'da 69.5 milyonla Barcelona ödedi. Guardiola ile kanlı bıçaklı oldular ve toplamda 169 milyon bonservis üreten Zlatan bu yaz bonservisi cebinde Manchester United'ın yolunu tuttu.

YAZIN KAHRAMANI HIGUAİN
Üç numarada 144.7 milyonla oturan bu yazın kahramanı Higuian'in ardında Hulk var. Porto-Zenit- Çin pek parlak bir kariyer gibi görünmüyor ama bazuka ayaklı golcü için bugüne kadar kulüp kasalarından 129.8 milyon Euro çıktı. 2014 Dünya Kupası'nda her attığı gol jenerik malzemesi olunca Real Madrid treni kapısına kadar gitti. Ne Angel Di Maria ne de James Rodriguez 75 milyon ederdi ama menajer Jorge Mendes etkisi işte. Kolombiyalı'nın ardından yolu bizim topraklara düşen Anelka var. Son 15 yılın en büyük forvetlerinden biri olduğu kesin ama menajer ağabey her yeni kulüp, komisyon demek aşkıyla Fransız yıldızın kariyerini paramparça etti. Premier Lig'de gezdi, Real Madrid'de tutunamadı, Fenerbahçe'de dram gibi ama Nobre ile kantara çıktı; Drogba ile Çin'e gitti, yetmedi İtalya havası aldı ama toplamda 127.3 milyon bonservisin de öznesi oldu. Listenin yedinci sırasındaki ismin kariyeri için oturduğumuz yerden kalkmamız gerekebilir. Dört Arjantinli'nin olduğu ilk 10'da Hernan Crespo, dönemdaşı Batistuta ile birlikte son 20 yılın en büyük golcülerinden biri oldu. 90'ların sonunda İtalya'da kurulan iki dijital platformun amansız rekabetinde kulüpleri yayın hakkı geliri olması gerekenden 2-3 kat fazla yağınca, "kolay gelen kolay gider" kuralı devreye girdi. 2000'da Lazio, Hernan Crespo için 55 milyon euro ödemişti. İngiltere İtalya derken Crespo için ödenen bonservis 119.2 milyona çıktı. Parma batarken genç takımın oyuncuları su faturası ödenmediği için tesislerde duş alamıyor, hocaları Crespo buna isyan ediyordu. Dokuz numarada yine bir Arjantinli var. Seba Veron, İtalya'da Parma'dan Lazio'ya gelmiş, Alex Ferguson da orta sahada her şeyi yapan bu adama göz koymuştu, 42.6 milyon ödediler. Veron, Angel Di Maria gibi Manchester United'ın fiyasko transflerinden biri oldu. Avrupa'da bonservisine 116 milyon euro ödenen Veron, babasının da kazandığı Copa Libertadores'i kazanmak için ülkesine, Estudiantes'e döndü, kupayı kaldırıp tarihe geçti. 10. sırada Tottenham'ın 14 milyon ödeyip aldığı sonra da 2014'te 101 milyona Real Madrid'e sattığı Gareth Bale var. Ama iki adam var ki 115 milyon barajının altında kalıp ilk 10'a giremeyen, belki de son 10 yılda onların olmadığı tek top 10 listesi budur işte. Cristiano Ronaldo, 96 milyonun üzerine bu yaştan sonra kaç milyon koyabilir? Ya peki bonservisine para ödenmemiş Barcelona'dan yetişme Lionel Messi... Tek bir imzayla 179 milyon euro'luk vatandaşı Angel Di Maria'yı tahtından indirebilir mi?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA