(6 kişilik)
6 adet enginar
12 adet arpacık soğan veya 3 adet orta boy soğan
1 çay bardağı Yudum zeytinyağı
3-4 diş sarmısak
Yarım limonun suyu
1 tatlı kaşığı un
2 çorba kaşığı tozşeker
2 su bardağı su
Tuz
Fava için:
1 su bardağı kuru bakla
Yeteri kadar su
2 adet orta boy soğan
2 diş sarmısak
Yarım çay bardağı Yudum zeytinyağı
1 çorba kaşığı tozşeker
1 adet havuç
Tuz
Yapılışı :
Enginarları geniş bir tencereye yerleştirin. Üzerine zeytinyağı, arpacık soğan veya dörde bölünmüş soğan, sarmısak, limon suyu, un, tozşeker ve suyu gezdirin. Tuzunu ayarlayın ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirip, soğumaya bırakın. Fava için kuru baklayı bir gece öncesinden ıslatın ve ertesi gün suyunu süzüp, bir tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ilave edin. Dörde bölünmüş soğan, kıyılmış sarmısak, zeytinyağı, tozşeker ve tuz ilave edin. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin ve sıcakken blenderden geçirin. Havucu ince, uzun şeritler halinde doğrayıp, haşlayın. Suyunu süzün ve küçük cam kapların içine çapraz olacak şekilde koyun. Üzerine favayı paylaştırın ve kalıpları buzdolabında donmaları için 1 gece bekletin. Servis yaparken enginarları tabağa alın ve üzerine kalıptaki favaları ters çevirip, çıkarın. Dolmalık fıstık ve dereotu ile süsleyip, servis yapın.