5 günlük hava durumu
16 Kasım 2009, Pazartesi

Çocuklar için özel tarifler

  • Giriş Tarihi : 16.11.2009
Çocuklar için özel tarifler
Haberi Dinle

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Mini köfte ve pırasalı bulgur pilavı
Malzemeler: 1 büyük çay bardağı pilavlık bulgur 1 adet pırasa 1 adet küçük boy havuç 1/2 küçük boy kabak 1 adet büyük boy domates 3 yemek kaşığı zeytinyağı 2.5-3 büyük çay bardağı su
Köfteler için: - 100gr. Kıyma Çok az rendelenmiş soğan Tuz
Yapılışı: Öncelikle kıyma, soğan ve tuz iyice yoğrularak çok minik köfteler yapılır. Pırasa tepeden dörde bölünüp, ince ince kıyılır. Minik küpler halinde doğranmış havuçla birlikte zeytinyağında yumuşatılır. Rendelenmiş domates ve küp küp doğranmış kabak katılıp bir taşım kaynatılır. Bulgur eklenip kaşıkla tüm malzemeler harmanlanır. Üç büyük çay bardağı ılık su katılır. Su kaynayınca köfteler eklenip tüm malzemeler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirilir.

Üç sebzeli beyaz çorba
Malzemeler: 4 orta boy patates (500 gr.) 1 sap pırasa 1 küçük boy kereviz 1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 bardak süt 1 yumurta sarısı 1 yemek kaşığı un Dilediğiniz bir peynir çeşidinin rendesi
Yapılışı: Pırasalar ince ince doğranıp zeytinyağında yumuşatılır. Küp küp doğranmış patatesler ve kereviz eklenir. Sebzelerin üzerine 3.5 bardak ılık su eklenip kaynamaya bırakılır. Patatesler pişince çorbadan bir kepçe alınır ve sonradan eklenmek üzere bekletilir. Süt, yumurta sarısı ve un birlikte çırpılır ve yavaşça katılıp, karıştırarak beş dakika daha pişirilir. Çorba blendırdan geçirilir. Servisten önce ayrılan küp patatesler ve bol peynir rendesi eklenir.

Çocuklara yemeği sevdirecek tüyolar
* Biftek gibi etleri ince şeritler halinde kesin. Et haşlama yaparken içerisine bol sebze katın. İncecik kıydığınız bonfileden ev yapımı iskender yapın. Etleri yumuşak pişirmek için düdüklü tencere kullanın.

* Çocuklar için köfteleri mini boylarda yuvarlayın. İçlerine pirinç, bulgur, irmik ve özellikle her türlü ince rendelenmiş sebze katarak, yumurta, zeytinyağı, hatta bazen süt ekleyerek yoğurun ve besleyiciliklerini katlayın.

* Tavuğu; kereviz, havuç, pırasa, patates gibi mevsim sebzeleriyle birlikte haşlayın.

* Sebzeleri minik minik doğrayarak veya rendeleyerek her çeşit yemeğin içine katabilirsiniz. Pilavlar, makarnalar, omletler; sebzelerle daha lezzetli olur.

* Et suyu gibi sebze sularını da çıkarıp yemek yapımında kullanın. Sebze rendelerini, zeytinyağında yumuşatıp soğuttuktan sonra içine un ve yumurta katıp sebze köfteleri hazırlayın.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.