X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Kolon kanserine karşı elma yiyin
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Kolon kanserine karşı elma yiyin

  • Giriş Tarihi: 19.5.2013

Kolon kanserinden korunmak için; elma mutlaka kabuğuyla yenmeli, günde yarım kilo ev yoğurdu tüketilmeli. Gün aşırı 1 gram da kalsiyum alınmalı

Ölüm oranının oldukça fazla olduğu kolon yani kalın bağırsak kanserinden korunmada beslenme büyük önem taşıyor. İşte dikkat edilmesi gerekenler:
Günde beş-yedi porsiyon sebze ve meyve, haftada iki kez baklagil ve her gün mutlaka yarım kilo ev yoğurdu tüketilmeli.

GÜNDE BİR KAŞIK ZERDEÇAL

Lahana, pazı, hardal otu, karnabahar, brokoli, pırasa, yaban mersini, böğürtlen, vişne, kereviz, enginar, siyah erik, siyah üzüm, kayısı ve yer fıstığı sık yenmeli.
Günde mutlaka bir kaşık zerdaçal tüketilmeli.
Karahindiba; hastalıktan korunmada vazgeçilmemesi gereken bir bitkidir. Öte yandan son zamanlarda Boswellia bitkisinin de faydalı olduğu kanıtlanmıştır.
Zeytinyağı, avokado yağı, kanola yağı, soya yağı ve D vitamini belli aralıklarla alınmalıdır.
Elma, özellikle kabuğuyla birlikte yenmelidir.
Katkı maddesi olan, uzun raf ömürlü gıdalardan kaçınılmalıdır.
Beyaz şeker ve beyaz undan uzak durulmalıdır.
Kırmızı et, haftada bir kereden fazla tüketilmemeli. Aşırı yanmış etin çok zararlı olduğu da unutulmamalı!
Her gün 75-80 mg. Aspirin alınmasının büyük faydası var. Hatta bu kanser türüne yakalananların, tedaviden sonra da Aspirin'e devam etmesi öneriliyor.
Günde 400 mg. folik asit ve gün aşırı 1 gram kalsiyum takviyesi de kalın bağırsak kanserine yakalanma riskini önemli ölçülerde azaltıyor.

KABIZLIĞA KARŞI HURMA VE SİYAH ERİK
Kalın bağırsak kanseri olan hastalar; kabızlığa karşı sabah saatlerinde hurma, kayısı veya siyah erik yemeli.
Hastalığa karşı günde iki-üç porsiyon tam tahıllı gıda tüketilmeli. Özellikle arpa, sofralardan eksik edilmemeli.