Kalp hastalarına bayramda sütlü tatlılar ve meyve önerdiklerini ifade eden Ceyhan, şöyle dedi:
"Bayramda çok fazla çikolata ve tatlı ikramı olmakta. Kalp hastalarının bu alışkanlıkları sağlıklarının bozulmaması adına gözden geçirmesi gerekiyor. Kalp hastaları bayramda geleneksel olarak ikram edilen çikolata, şeker ve baklava gibi yüksek kalorili tatlı grupları yerine, sütlü tatlılar ve meyveyi tercih etmeli. Ramazan döneminde az tüketilen çay ve kahve de bayramda yoğun miktarda tüketilebiliyor. Çarpıntı, sinirlilik hali, tansiyon bozukluklarına yol açtığı için kalp hastaları tarafından çay ve kahvenin ölçülü tutulup aşırı miktarda tüketiminden kaçınılması gerekiyor."
Ceyhan, kalp hastalarının bayramda özellikle merdiven altı tabir edilen ve içeriğinde sağlığa zararlı maddelerin bulunduğu tatlıların tüketiminden kaçınması gerektiğini vurgulayarak, sözlerini şöyle tamamladı:
"Merdiven altı olarak tabir edilen kalitesiz tatlıların içlerinde ne olduğunu bilmediğimiz çeşitli kimyasal maddeler kullanılabiliyor. Ayrıca bildiğimiz şekerin dışında oldukça zararlı çeşitli tatlandırıcı maddeler de bu tür tatlıların yapımında kullanılabilmekte. Tüm bu maddelerin çok hızlı şeker yükseltici özelliği bulunmasından dolayı kalp hastalarında dengenin bozulmasına neden olabiliyor. Bu nedenle kalp hastalarına özellikle bu tür nasıl yapıldığı belli olmayan tatlılardan uzak durmalarını tavsiye ediyoruz."