Giriş Tarihi: 2.9.2013 16:01 Güncelleme Tarihi: 2.9.2013 16:02

Uzmanlar, olanlara bolca tüketmelerini tavsiye ediyor.

Yörsan gıda mühendislerinden Nilüfer Hakarayan, ün sahip olduğu besin ögeleri açısından mükemmele yakın bir gıda maddesi olduğunu, özellikle çocukların sağlıklı gelişimine çok önemli rol oynadığını belirtti.

Nilüfer Hakarayan, ta bulunan proteinlerin, muhakkak dışarıdan alınması gereken vücut için önemli aminoasitlerden oluştuğunu ve yumurta proteinin en fazla biyolojik değere sahip protein olarak tanıtıldığını ancak bunun yanı sıra sütte ve yoğurtta var olan bazı proteinlerin biyolojik değer açısından yumurta proteinlerini bile geçebildiğini ifade etti.

İnsan bünyesinde denilen enzimin az bulunması veya olmaması nedeni ile bazı kişilerde süt içildiğinde karın ağrısı, ishal, gaz ve şişkinliğe neden olduğunu belirten Hakarayan, '' Süt içtiği zaman sindirim sıkıntısı ile karşılaşanların yoğurt tercih edebileceklerini, çünkü yoğurtta daha az miktarda laktoz bulunduğundan rahatsız edici belirtilerin görülmediğini belirtti.

ARKADAŞINA GÖNDER
Sindirim sorununun çaresi yoğurt
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz