Türkiye'nin en iyi haber sitesi

20 dakikada pişen tavuğu sakın yemeyin

Giriş Tarihi: 6.11.2013 16:00 Güncelleme Tarihi: 6.11.2013 16:01

Radyasyon onkolojisi uzmanı Prof. Dr. Yavuz Dizdar, genetiği değiştirilmiş ve aşırı ilaçlanmış gıdalar hakkında uyarırken günlük hayatta çok kullandığımız bir besine dikkat çekti.

Genetiği değiştirilmiş ve aşırı ilaçlanmış gıdalar hakkında uyarılarda bulunan Dr. Yavuz Dizdar, "Bir kek aldık açık olmasına rağmen üç yıldır bozulmadı. Bir portakalı yiyen üç doktor hastanelik oldu. Rant uğruna gıdalarla bu kadar oynanırken hâlâ ayaktaysanız şanslısınız demektir" diye konuştu.

"ÇOCUĞUNUZA EVİNİZDE HAZIRLADIĞINIZ YİYECEKLERİ YEDİRİN"

'Sağlıklı Beslenme ve Raf Ömrü Uzatılmış Gıdalar' toplantısında konuşan İstanbul Üniversitesi Onkoloji Enstitüsü Radyasyon Onkolojisi Uzmanı Prof. Dr. Yavuz Dizdar, "Sağlıklı beslenme konusunda toplumu bilinçlendirmeye çocuklardan başlamalıyız. Bir okulda çocuklara 'Hamburgeri seviyor musunuz' diye sorduğumuzda 'Evet' diyorlar. 'Yiyor musunuz' diye sorduğumuzda ise 'Yemiyoruz' diye yanıt veriyorlar. Okul kantinlerinde tüketilen raf ömrü uzatılmış yiyeceklerden çocuklarınızı uzak tutun, evinizde hazırlayacağınız yiyeceklerle çocuğunuzu okula gönderin" diye konuştu.

Bilinçsiz tüketici nedeniyle sektördeki hemen tüm ürünlerde insan sağlığına zarar verecek şekilde oynamalar yapıldığına değinen Prof. Dizdar, "Toros yaylalarındaki çiftçi, şehirdeki süpermarketten yoğurt ve beyaz ekmek alır hale geldiyse, sağlıklı beslenme konusunda ne kadar geride kaldığımız bir gerçektir. Tüm bu gerçekleri, genetiği ile oynanan ürünleri, nasıl oynandığını, vücuda etkilerini önümüzdeki iki ay içinde yayınlayacağım 'Yemezler' adlı kitapta anlatacağım" dedi.
ARKADAŞINA GÖNDER
20 dakikada pişen tavuğu sakın yemeyin
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz