100 gram yağlı balık 22 gram, yağsız balık ise 10 gram protein içeriyor. Vücudumuz bu proteinin yüzde 93'ünden faydalanıyor. Bu oran kırmızı etlerde ve diğer beyaz etlerde çok düşük. Mineraller açısından son derece zengin olan balık, bol miktarda fosfor, kalsiyum, iyot, flor, A, B1, B2 ve D vitaminleri ihtiva ediyor.
İç hastalıkları uzmanı Dr. Ayça Kaya, balık etinin faydalarını şöyle sıraladı:
*Sağlıklı diş etleri ve diş yapısı oluşmasına yardımcı olur.
*Cilt rengini güzelleştirir.
*Saçların daha dayanıklı olmasını sağlar.
*Bakteriyel enfeksiyonlarda mücadeleye katkıda bulunur.
*Kandaki kolesterolü düzenleyici etkisiyle kalp krizinin önlenmesinde önemli rol oynar.
*Nişasta ve yağların parçalanarak vücutta kullanılmasına yardım eder.
*Eklem sağlığına faydalıdır.
*Şeker hastalarının tedavisinde kullanılır.
*Depresyon belirtilerini hafifletir.
*Yanık tedavisinde faydası vardır.
*Migren hastalarında faydası kanıtlanmıştır.
Kaynak: Bugün