Bulgurun üzerine ıslatacak kadar sıcak suyu koyup 10 dakika bekletin. Un, tuz, yumurta, salça ve kıyılmış maydanozu ekleyip yoğurun. Harçtan küçük parçalar kopartıp yuvarlak köfte yapın ve ortasına bastırın, kaynayan tuzlu suda haşlayın. Sarımsağı dövüp yoğurtla karıştırın ve servis tabağına alın. Haşlanan köfteleri yoğurdun üzerine koyun. Üzerine tereyağında yakılmış kırmızıbiber gezdirerek servis yapın.
MALZEMELER
1.5 su bardağı ince bulgur
1 demet maydanoz
1 yumurta
1 tatlı kaşığı salça
2 çorba kaşığı un
Tuz, nane
SOSU İÇİN:
1 su bardağı yoğurt
3 diş sarımsak
1 çorba kaşığı tereyağı
1'er çay kaşığı kırmızı pul biber, nane
TUZLU ÇUBUKLAR
Şeker, tereyağı, zeytinyağı, sirke, ılık su ve yumurtanın akını karıştırın. Üzerine yavaşça unu ekleyip yumuşak bir hamur haline getirin ve 30 dakika kadar dinlendirin. Dinlenmiş hamurdan parçalar kopartıp uzun çubuklar yapın. Önce yumurta sarısına, sonra susam- çörekotu karışımına batırın. Tepsiye dizip 200 derecedeki fırında pişirin.
MALZEMELER
1 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı sirke
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 yumurta
2.5 su bardağı un
1 su bardağı ılık su
3 çorba kaşığı tereyağı
Susam, çörekotu
YUFKALI MAKARNA
Makarnayı haşlayın. Doğranmış soğan, rendelenmiş domates ve bezelyeyi soteleyin. Makarnayı ekleyip karıştırın. Rendelenmiş kaşar peynirini de katın. İki adet yufkayı üst üste koyun. Makarnayı yufkaların bir kenarına yayıp rulo şeklinde sarın. Tepsiye yerleştirin. 200 derece fırında pişirin.
MALZEMELER
1/2 paket çubuk makarna
2 çorba kaşığı margarin
1 bardak bezelye
1 adet domates
1 adet soğan
2 adet yufka
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz, karabiber