* Kereviz : Romatizma hastalığı tedavisinde kullanılır.
* Pancar: Böbrekleri çalıştırır. Önemli bir potasyum kaynağıdır. Kemiklere büyük faydası vardır. Vücuttaki tuz oranını dengeler. Bu sayede böbrekler ve idrar yollarının çalışmasını da destekler.
* Turp: Siyatik, lumbago, romatizma ve nevraljide bu hastalıklara yararlıdır.
* Hurma: Türüne göre değişse de hurmaların birçoğu yüksek oranda demir içerir. Kemikler için faydalıdır. Besin değeri yüksek ve önemli bir enerji kaynağıdır. Doğal müshil etkisine sahiptir. Kurutulmuş olanlarına göre daha yüksek oranda su ve daha düşük kalori içerir.
* Armut: Romatizma ve eklem kireçlenmesi olanlar için yararlı bir meyvedir.
* Kavun: Orta boy bir kavunun yarısı, günlük C vitamini ihtiyacını tamamen karşılar. A vitamini ve betakaroten içerir. Bunlar antioksidan, yani vücudu temizleyici etkiye sahiptir. Dolayısıyla romatizmaya iyi gelir. Ayrıca böbrekleri rahatlatır. Yüksek miktarda su ve düşük miktarda kalori içerir
* Frenk üzümü: Yapraklarının uzun müddet kaynar su içinde demlemeye bırakılması ile elde edilen sıvı romatizmal hastalıklara iyi gelir.
* Biber: Eklem yerlerine, ovuşturularak sürülürse kan dolaşımını hızlandırır. Romatizma ve eklem yerleri ağrılarını dindirir. Kırmızı biberdeki Capsaicin maddesinin ağrı kesici etkisi olduğundan ağrı kesici krem yapımında da kullanılır.
* Tahıl: İçerdiği doğal kimyasallar, romatizmanın yol açtığı eklem yanmaları ve romatizmal ağrıları hafifletir.
* Kekik: Timol adı verilen bir tür doğal yağ, vücuttaki diğer yağların parçalanmalarına yardımcı olur. Kekik yağı banyoda sürüldüğü zaman, romatizma ağrılarını büyük bir oranda azaltır.
* Zencefil: Kan damarlarını genişletip dolaşımı artırarak romatizma ağrılarını ve yanmaları yok eder.
* Kuşkonmaz: Folik asit, C ve E vitaminleri içerir. Yenilen besinlerin vücuttaki zehirli kalıntılarını atmayı sağlar. Bu özelliği ile romatizmal hastalıklara faydalıdır. Karaciğer ve böbreklerin çalışmasını kolaylaştırır, destekler. Bu sebeple doktorlar, sistit hastalarının mutlaka kuşkonmaz yemeleri gerektiğini söylüyor.
* Papatya, melisa, lavanta ve anoson bitkilerinin ağrıları kesme özelliği vardır. Bu bitkilerin çaylarını kullanabilirsiniz.
* Omega 3 yağının iltihap ve ağrılara karşı olumlu etkisi vardır.
* Zencefil, biberiye, kekik, karanfil ve mercan köşk baharatlarını yemeklerinizde bol miktarda kullanabilirsiniz.
Ayrıca ülkemizde pek çok yerinde bulunan kaplıcalar da bu hastalığın giderilmesinde size yardımcı olacaktır.