Nelerde Kullanalım ?
Tuzsuz fındıkgiller, yağlı tohumlar ile ara öğünlerde kızılcık kurusu tercih edilebilir, kızılcık suyu içilebilir ya da meyveli bir smoothie içine küçük bir avuç donmuş kızılcık katılabilir, tam tahıllı gevrek ya da yulaf ezmesine kızılcık kurusu konabilir, sevilen bir kurabiye ya da keke kuru veya taze kızılcık katılabilir, elmalı bir pasta ya da turtaya artı bir lezzet katmak için kızılcık denenebilir. Kızılcık kurusu, yulaf, dilimlenmiş badem, az yağlı süt ve bal ile granola yapılabilir. Hindili/Tavuklu bir sandviçe mayonez yerine kızılcık sosu hazırlanabilir, arpa, kinoa vb.tahıllar ile yapılan salatalara kuru kızılcık eklenebilir, ıspanak salatasına kuru kızılcık eklenip, ballı balzamik sos ile değerlendirilebilir. Et ve tavuğa ekstra lezzet için kızılcıktan sos hazırlanabilir."