X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Uzmanlar köklü sebzeleri öneriyor
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Uzmanlar köklü sebzeleri öneriyor

  • Giriş Tarihi: 30.12.2015 16:23 Güncelleme Tarihi: 30.12.2015 16:24
Uzmanlar köklü sebzeleri öneriyor
Uzmanlar köklü sebzeleri öneriyor

Her sebzenin ayrı ayrı faydaları varken uzmanlar köklü besinlerin faydalarına değiniyor... Patates diyabete, soğan kalbe, şalgam ise ağrılara şifa oluyor...

Yumrulu bitkiler olarak adlandırılan neredeyse hepsi sebze sayılan köklü bitkiler insan sağlığına muhteşem fayda sağlıyor.Uzmanlar 8 faydalı bu köklü besinlerin faydalarını sıralıyor...

Patates:
Şeker hastalığına iyi gelip susuzluğu gideriyor. Karaciğere de faydalı olan patatesin damar sertliğini ve ülseri önleyici etkileri de bulunuyor.

Havuç: Hastalıklara karşı da vücudun direncini arttırıyor.

Göz ve cilt hastalıklarını önlemeye yardımcı oluyor.
#Sayfa#

Yer elması:
Anne sütünü arttırıcı, kabızlığı giderici ve idrar söktürücü özellikleri de yer elmasını özel bir besin kaynağı yapıyor.

Soğan:
C vitamini deposu olan soğan, mikroplara karşı vücut direncini güçlendirir. Damar sertliği, grip, astım ve soğuk algınlığı gibi hastalıklara karşı da vücudu korur.

Turp:
C vitamini deposu olan turp vücudu güçlendiriyor. Dikkat toplayıcı, iştah açıcı, safra söktürücü ve mikropların üremesini engelleyici özelliklere de sahiptir.

#Sayfa#

Şalgam:
Eklem ağrılarına iyi gelen şalgam sivilce ve egzamaların tedavisinde de kullanılıyor. Boğaz iltihaplarını gideriyor, akciğeri temizliyor.

Sarımsak:
Sarımsak bakterilerin üremesini azaltırken, kansere karşı tedavide de etkili rol oynar. Tansiyon düşürücü, iştah açıcı, kan temizleyici gibi özellikleri vardır.

Pancar:
Kansızlığı giderir ve karaciğerin düzenli çalışmasını sağlar. Sinirleri yatıştırır.