X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Ordövr nedir?
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

nedir?

  • Giriş Tarihi: 4.1.2016 17:19 Güncelleme Tarihi: 4.1.2016 17:19
Ordövr nedir?
Ordövr nedir?

; içine genellikle soğuk mezelerin konduğu, yemekten önce iştah açmak niyetiyle yenilen mezelerin toplamına verilen isimdir. Ev ortamlarında sık sık yapılmasa da genel olarak restaurantlarda ikram edilen veya sipariş üzere masaya getirilen ordövr, birden fazla çeşit barındırdığı için hazırlanışı zahmetli bir tabaktır.

, (Fransızca: Hors-d'œuvre, Türkçe: Esas yemeğin dışında) iştah açıcı olarak yemekten önce sunulan mezelere verilen ad.

ORDÖVR ÇEŞİT SAYISI İSTEĞE BAĞLI BİR MEZE TABAĞIDIR

Ordövr, yemeğin başında, esas yemekten ya da giriş yemeğinden önce sunulan soğuk ya da sıcak yiyeceklerin ve bu sunuşun yapıldığı bölümün adıdır. Aşçının düş gücüne bağlı olarak sonsuz çeşitlilik gösterebilirse de, klasik bir ordövr tabağında havyar, kabuklu deniz ürünleri, pâté, marinatlı ya da soslu sebzeler, küçük börek ve kanepeler bulunur. Ordövr yemek öncesinde olduğu gibi, içki ile de sunulabilir.
Ordövr sırasında sunulan yiyecekler ülkeden ülkeye kültürden kültüre farklılıklar gösterir. Yüzlerce çeşit farklı meze sunulabilir. Türkiye'nin pekçok noktasında ordövr tabağına "orduevi tabağı" da denir.