Türkiye'nin en iyi haber sitesi

Genç kalmanın beslenme sırları

Giriş Tarihi: 18.1.2016 14:00 Güncelleme Tarihi: 18.1.2016 14:01
Genç kalmanın beslenme sırları

Yaşlanmayı önleyen mucizevi bir yiyecek yok ama bazı gıdalarla yıllara meydan okumak mümkün. Öyle ki, bir tür antioksidan olan 'alfa lipoik asit' zengini sakatatlar zamanı yavaşlatıyor...

Her yaşın ayrı bir güzelliği olsa da birçok kişi zamanın vücuttaki izlerini kabullenmekte zorlanır. Geleceği düşünerek erken yaşta bazı tedbirler almanın yaşlanmanın durdurulmasına yardımcı olacağını söyleyen uzmanlar, "Bunun da en kolay yolu yeterli ve dengeli beslenmek ile stressiz yaşamdır" diyor.

DOĞRU GIDA

Bir tür antioksidan olan alfa lipoik asitin yaşlanmayı azaltan etkileri olduğunu belirten uzmanlar, "Bu asit, vücutta glukozun zararını azaltıp yaşlanma sürecini uzatmaktadır" uyarısını yapıyor.

Yaşlanmayı geciktiren, alfa lipoik asit ise başta böbrek ve karaciğer olmak üzere sakatatlarda bolca bulunuyor.
İlerleyen yaşla birlikte kalp hastalıklarının da arttığını vurgulayan uzmanlar, bunu önlemek için de yine beslenmenin önemine dikkat çekiyor: "Soğuk ve taze sıkım zeytinyağı tüketmek, balık, keten tohumu ve koyu yeşil yapraklı sebzeler gibi Omega-3 kaynaklarını tüketmek, yulaf, posalı tam tahıl ürünleri ile gerekli lif alımını karşılamak önemlidir. Öte yandan doymuş yağlar, trans yağ asitleri azaltılmalı, sofra şekeri kısıtlanmalı."
kırışık arı yok edin.

ARKADAŞINA GÖNDER
Genç kalmanın beslenme sırları
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz