Türkiye'nin en iyi haber sitesi

Şifa veren kış meyveleri

Giriş Tarihi: 25.1.2016 17:11 Güncelleme Tarihi: 25.1.2016 17:24
Şifa veren kış meyveleri

Diyetisyen Elif Bilgin, kış meyvelerinin tüketiminin sağlık açısından çok yararlı olduğunu belirtti.

''Armudu yemeklerden önce ve kabuklu tüketin''


Diyetisyen Elif Bilgin, kış meyveleri ve faydaları hakkında bilgi verdi. Sulu ve tatlı bir meyve olan armudun yemeklerden önce tüketilmesi gerektiğini belirten Bilgin, "Zengin karoten içeriği nedeniyle sarı, yeşil renge sahiptir. A, B1, B2, B3, B6 ve C vitamininden zengindir. Kabuklu olarak tüketilmesi, bağırsak sağlığı açısından çok faydalıdır. Kabızlığı tedavi etmek için sık sık tüketilebilir. Kandaki üre asidi ve üre tuzlarını dışarı atarak böbreklerin düzenli çalışmasını sağlar. Armut soğutucu etkisi ile ateşi rahatlatıcı etkiye sahiptir. Bir büyük bardak armut suyu içilmesi ateşi düşürmede etkili bir yoldur. Armuttaki antioksidan öğeler bağışıklık sistemini güçlendirir. Herhangi bir soğuk algınlığının geldiğini hissediyorsanız armut suyu için. Armut suyunun antiinflamatuar etkisi vardır, çeşitli iltihabi hastalık durumlarında ağrıyı hafifletmek için kullanılır. Armutta yüksek oranda bor vardır. Bor vücutta kalsiyumu korur, osteoporozu önler veya geciktirir" dedi.

ARKADAŞINA GÖNDER
Şifa veren kış meyveleri
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz