Türkiye'nin en iyi haber sitesi

Kaya u nedir, nerelerde kullanılır?

Giriş Tarihi: 8.3.2016 16:32
Kaya tuzu nedir, nerelerde kullanılır?

Kaya u, sodyum klorürün mineral formudur. İzometrik kristalleri oluşturur. Mineral tipik olarak renksiz ya da sarıdır; ancak yabancı maddelerin miktarı ve türüne bağlı olarak açık mavi, koyu mavi ya da pembe de olabilir. Genellikle sülfat, halojen tuzu ya da boraks asidi tuzu gibi diğer evaporit minerallerle birlikte oluşur.

Kaya u alırken öncelikle %100 doğal taş halinde veya bulgur büyüklüğünde almanız gerekir.

Doğal olarak aldığınız gerçek Kaya tuzları büyük parçalı olduğundan kırılması gerekir.

Bu tuzu aşağıdaki yöntemlerle kolayca tüketebilirsiniz:


a- El ile çevrilen plastik , porselen yada cam öğütücülü, kahve ve tuz değirmenlerinde öğütülebilir.

b- Demir olmayan has, kaliteli Çelik yada Sağlığa uygun plastik baharat değirmenlerinde öğütülebilir.

c- Demir olmayan prinç , paslanmaz yada plastik Sarımsak dövücü ya da çekiç yardımıyla bir torba içerisinde ezebilirsiniz ve bu şekilde tuzu ekerek kullanabilirsiniz.

d- Çankırı Tuzu Solesi; bir miktar suya bir miktar Çankırı tuzu koyarak çözünmesi ile elde edilir.

Elde ettiğimiz ve SOLE Adını verdiğimiz ürün artık ne Tuz ne de Sudur elde edilen şey ENERJİ KAYNAĞI SOLE' dir ve elde edilen ürünü Tuzlu su diye tanımlamakta yanlıştır.
BUGÜN NELER OLDU
ARKADAŞINA GÖNDER
Kaya tuzu nedir, nerelerde kullanılır?
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz