Ramazan’da yerken bir kez daha düşünün!

Giriş Tarihi: 13.6.2016 16:21 Güncelleme Tarihi: 13.6.2016 17:44
Ramazan’da yerken bir kez daha düşünün!

Tatlı üreticileri, altı imalathanelerde ne şartlarda imal edildiği bilinmeyen baklavaların, vatandaşın sağlığını tehdit ettiğini söyledi.

Ramazan ayının ilk 10 gününü geride kaldığı şu günlerde baklava imalatçıları da bayram hazırlıklarına başladı. Ancak bazı marketlerde kilosu 10 liradan satışa sunulan baklavalar imalatçıları harekete geçirdi. Kaliteli bir tatlının bu fiyattan satılamayacağını dile getiren Ahmet Çiçek, "Şekerin kilosunun ortalama 3 lira, fıstığın kilosu 80 lira, tereyağının kilosu 46 lira ve unun kilosunun 3 lira olduğu bir yerde baklavanın kilosunu nasıl 10 lira olur?

İNSANLARIN SAĞLIĞIYLA OYNUYORLAR

Sadece şekerle unu karıştırsanız 10 liraya baklava satamazsınız. Şu anda 60 liranın altında baklava satabilmek mümkün değildir. Bu tip baklava yapanlar da, bunu satanlarda insan sağlığı ile oynuyorlar. altı imalathanelerde nasıl şartlarda üretildiğini bilmediğiniz, içerisinde ne gibi malzeme kullanıldığı hakkında bilgi sahibi olmadığınız bu baklavalar tüketilmemelidir" diye konuştu.

BUNU BİLE YAPTILAR

Atık yağları toplayıp bunlarla baklava yapan merdiven altı imalathanelerin olduğunu iddia eden Çiçek, "35 yıldır baklavacılık yapıyorum. Ben yetkilileri de göreve davet ediyorum. Başta ben olmak üzere baklava imal eden her yer lütfen denetlensin. Halk sağlığı ile oynayan kim varsa da kanunun öngördüğü cezaya çarptırılsın. Vatandaşlarımıza 10 liraya satılan sözde baklavaları alarak kendilerinin, çocuklarının ve ailelerinin sağlığını tehlikeye atmamaları uyarısında bulunuyorum. O baklavadan 1 kilo alacağınıza ne şekilde, hangi malzemelerle yapıldığını bildiğiniz tatlıdan 250 gram alıp tüketin çok daha iyi" dedi.

İYİ BAKLAVA NASIL YAPILIR? USTASINDAN İYİ BAKLAVANIN PÜF NOKTALARI

EV BAKLAVASI NASIL YAPILIR?

ARKADAŞINA GÖNDER
Ramazan’da yerken bir kez daha düşünün!
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz