Gıdalardaki ilaç kalıntılarından kurtulun

Giriş Tarihi: 15.7.2016 17:58
Gıdalardaki ilaç kalıntılarından kurtulun

Akdeniz Üniversitesi’ne bağlı Gıda Güvenliği ve Tarımsal Araştırmalar tarafından semt pazarlarından tesadüfi olarak toplanan gıda örneklerinin yüzde 25’inin mevzuatta belirtilen üst limit değerlerden daha fazla pestisit kalıntısı içerdiği belirlendi.

kaynağı sebze ve meyveler aynı zamanda toksik kimyasalların da vücudunuza girmesine neden olabilir. Sertifikalı organik gıdalar tüketerek pestisit kalıntılarından korunmanız mümkün. Organik üretilmeyen sebze ve meyvelerdeki ilaç kalıntılarından kurtulmak için de bazı basit çareler mevcut:

İyice yıkayın

Akan soğuk su altında iyice yıkamak ilaç kalıntılarının %70-80'inden kurtulmanızı sağlıyor.

Sirkeli suda bekletin

1 ölçü sirke ile 9 ölçü suyu karıştırın. Sebze ve meyvelerinizi 15 dakika sirkeli suda beklettikten sonra akan su altında yıkayın. Bu yöntemi çilek, ahududu gibi hassas meyveler için kullanmayın.

Bu yöntemleri taze sebze ve meyveleri tüketmeden hemen önce uygulayın. Yıkama sonrası bekletirseniz daha çabuk bozulabilirler.

ARKADAŞINA GÖNDER
Gıdalardaki ilaç kalıntılarından kurtulun
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz