şirketleri ı günah keçisi yapmış!

Giriş Tarihi: 14.9.2016 10:56
Şeker şirketleri yağı günah keçisi yapmış!

’de yeni ortaya çıkarılan tarihi belgeler, şirketlerinin 1960’larda bilim adamlarına para ödeyerek kalp hastalıklarında “doymuş ları” günah keçisi yaptığını gösteriyor.

Üniversitesi araştırmacısı Stanton Glantz'ın ortaya çıkardığı belgeler, bugün ' Derneği' olarak bilinen 'Şeker Araştırma Vakfı'na ait. Belgeler, 1967'de yapılan ve bugün bile referans olarak kullanılan bir araştırmaya ilgili.

JAMA Internal Medicine tıp dergisinde yayınlanan ve Times tarafından da haberleştirilen belgelere göre söz konusu kuruluş, şeker ve ların kalp hastalıkları üzerindeki etkisini araştıran Harvard Üniversitesi'nin üç uzmanına 50 bin dolar ödemiş.

ŞEKER ŞİRKETLERİ YAĞI GÜNAH KEÇİSİ YAPMIŞ!

Bu araştırma, şeker ve arasında ciddi bir bağlantının bulunmadığını, kalp hastalıklarından doymuş yağların sorumlu olduğunu savunuyordu. Söz konusu araştırmayı yapan uzmanlar bugün hayatta değil.

Günümüzde Harvard'ın beslenme bölümünü yöneten Dr. Walter Willett ise şöyle diyor: "Bugün elimizde olan verilere bakarak, rafine karbonhidratların ve özellikle şekerle tatlandırılmış içeceklerin kalp hastalıklarında risk faktörleri olduğunu, ancak gıdadaki yağ tiplerinin de çok önemli olduğunu göstermiş durumdayız."

New York Times'a göre gıda endüstrisinin, beslenme bilimi üstündeki etkisi bugün de sürüyor.

ARKADAŞINA GÖNDER
Şeker şirketleri yağı günah keçisi yapmış!
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz