Türkiye'nin en iyi haber sitesi

Aşurenin keyfi paylaştıkça çıkar

Giriş Tarihi: 11.10.2016 11:23
Aşurenin keyfi paylaştıkça çıkar

Her ay hazırladığı bulgurlu yemek tarifleriyle sofralarda lezzet şöleni yaşatan bu ay ki lezzeti Aşure…

Aşure pişiremem diyenler için işte kolay bir aşure tarifi…

Mutfak kültürümüzün en lezzetli tatlarından Aşure, Muharrem ayının başlamasıyla evlerde kazan kazan pişirilmeye, konu komşuya dağıtılmaya başlandı.

Peki, içinde birçok vitamini ve lezzeti barındıran, aşureyi hazırlarken etmeniz gereken püf noktalarını ve ne yapmanız gerektiğini biliyor musunuz?

Bereketin ve dayanışmanın sembolü aşureyi, bir de Duru Bulgur'un özel tarifi ile hazırlamaya ne dersiniz?

İÇİNDEKİLER

500g aşurelik buğday (3 su bardağı)

Yarım çay bardağı D pirinç

1 su bardağı nohut

1 su bardağı kuru fasulye

200 g kuru kayısı

200 g kuru üzüm

1 su bardağı fındık

3 lt su

2 su bardağı süt

4 su bardağı toz şeker

Çeyrek çay kaşığı tuz

Yarım çay bardağı karanfil suyu (1 tatlı kaşığı karanfili kaynatıp, suyu alınır)

Üzeri için;

25 g fındık

25 g üzümü

100 g ceviz

1 adet nar

Tarçın

HAZIRLANIŞI

Nohut ve fasulyeyi ve buğdayı ayrı ayrı kaplarda bir önceden ıslatın. Ertesi gün Buğdayı yıkayıp, tencereye alın üzerine kaynar su ekleyip buğdaylar yumuşayana kadar pişirin.

Bu arada fasulyeyi ve nohudu da ayrı ayrı tencerelerde haşlayın. Yumuşayan buğdaya pişmiş nohut, fasulye, küçük doğranmış kayısı, kuru üzüm, yıkanmış pirinç ekleyin ve 15 dakika kadar kaynatın. Sıcak süt, şeker, tuz, fındık, karanfil suyu ekleyerek 15 dakika daha kaynatın.

Tek tek cam kâselere bölüştürün. Aşure kâselerde soğumaya yüz tutunca, üzerini fındık, ceviz, fıstık, kuş üzümü, kuru üzüm ve nar taneleri ile süsleyebilirsiniz.

Not: Pişme esnasında eğer su yetersiz kalırsa ilave yapabilirsiniz. Şeker miktarını zevkinize göre artırıp azaltabilirsiniz.

BUGÜN NELER OLDU
ARKADAŞINA GÖNDER
Aşurenin keyfi paylaştıkça çıkar
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz