Prof. Dr. Canan Karatay, eski usüllerle yapılan pastırmanın "en sağlıklı et" olduğunu söyledi. Karatay'ın açıklamasına göre pastırmayı bol bol tüketebilirsiniz...
İç hastalıkları ve kardiyoloji uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, "Eski geleneksel usülle yapılan pastırma, en sağlıklı ettir, çiğ olarak bol bol tüketilebilir, bildiğimiz köy yumurtasıyla." dedi.
Karatay, 1. Kayseri Kitap Fuarı'nda "Yaşam boyu sağlık" konulu söyleşiye katıldı. Söyleşinin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Karatay, ilk defa düzenlenen kitap fuarının çok iyi programlandığını ve mükümmel sürdüğünü söyledi.
Fuarda emeği geçen herkesi kutlayan Karatay, okumanın çok önemli olduğunu vurguladı.
En sağlıklı etin pastırma olduğunu savunan Karatay, "Pastırma ve sucuk doğal olarak yapıldığı zaman bilhassa pastırma çok önemlidir ama katkı maddesi olmayacak, hiçbir kimyasal olmayacak.
Eski geleneksel usülle yapılan pastırma, en sağlıklı ettir, çiğ olarak bol bol tüketilebilir, bildiğimiz köy yumurtasıyla. Kayseri denince mantı da aklımıza gelir. Eğer göbekliyseniz, eğer karaciğer yağlıysa mantı olmaz" diye konuştu.