Bilic'in döner hakkındaki açıklamalarına ancak hüzünlü bir şekilde gülünür. Bu sözü neresinden tutalım ki, hepsi yanlış. Almanya'daki döner, Alman damak tadına göre uyarlanmış bir tarz. Bu döner; İstanbul'un kuzunun kol kısmından, olsa olsa biraz dana eti ilavesiyle yapılan, mangal kömüründe pişmiş dönerinin eline su dökemez. Bilic'in sözlerindeki ikinci hazin durum ise, dönere sos koymuyorlar sıkıntısı. Türkiye'de ağzının tadını bilenler, dönere sos koyanı döver. Sos, İskender kebaba konur ki o da gitgide azalıyor. Ne yazık Bilic'i Florya'daki Beyti ve Kavacık'taki Bayramoğlu gibi iyi döner yapan yerlere götürmemişler. Ama gitse bile ucuz Alman dönerine alışmış birinin bunlardan tat alması zor gözüküyor.
Bilic gelsin, bizde yesin
Döner, Türkiye'nin milli yiyeceklerinden. Biz günde yüzlerce misafir ağırlıyoruz. Kimi sos seviyor, kimi sossuz. Ama Türk etini başka ülkelerle karşılaştırmak doğru değil. Slaven Bilic bir de bizden yesin.
Damak tadına göre...
Döner damak tadına bakar. Bizim bir klasiğimiz var. Bunu seven bir müşteri potansiyelimiz de. Slaven Bilic'in yorumu garip. Çünkü Türkiye'de olan et başka
En iyi ustalar bizde
Dünyada saygın noktalarda ustalarımız var. Bu isimlerin yaptıklarını başka yerde bulamazsınız. İstenildiğinde sos da konulur. Bu ustanın becerisidir.
Soslu, sossuz farketmez
Böyle bir lezzeti bulan birinin sossuz diye eleştirmesi garip. Türk eti bir dünya markası. Özel ustalarla, özenle hazırlanıyor.
BİLİC DÖNERİ DE ANALİZ ETTİ
Bilic'in İstanbul'da yapılan döner hakkında söyledikleri de bir başka polemik konusu oldu. Hırvat hoca, dönerin sossuz güzel olmadığını belirterek, "Almanya'da yapılanla buradaki çok farklı ve lezzetli. İnanılır gibi değil, İstanbul'da dönere sos koymuyorlar" demişti