Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜRCAN BİLGİÇ

Pozisyon yok pozisyon var!

Çok değil, iki hafta önce Fenerbahçe'nin 21 yaş altı oyuncularından oluşan kadrosu 0-0 ile çıktı Antalya'dan... Bir gol pozisyonları vardı, maçın başında.
Puan mücadelesinde, hem de Pereira'nın yönettiği oyuncular da bir pozisyona girdiler. Yine maçın başında. Bu kez pas da rakipten gelmişti. Ama tabelanın rakip bölümünde "4" yazıyordu maç bittiğinde.
90 dakika yorumlarına "rakibe pozisyon vermedik" diye başlayan teknik adam, tek farklı tabelayı, "Girdiğimiz pozisyonları değerlendirseydik, skor değişik olabilirdi" diye bitiriyordu.
Antalyaspor'un yardımcı hocası da benzer şeyler söyleyecektir. 70 milyon Euro'luk transfere, skor yapma adına alınan ekstra yıldızlara sahip rakibi karşısında pozisyon vermediğini, kaçırdıkları pozisyonlardan da dem vurarak, daha da farklı kazanabileceklerini söyleyecektir. Portekiz usulü böyle oluyordur demek ki.
Ligde 13 maçtır yenilmeyen, tek farklı kazanıp; bununla övünen bir teknik adam, O'nu destekleyen başkan, yöneticiler ve iliştirilmiş sosyal dinamikler, "Kazansın yeter" diyen "sınırlı" taraftarlar olduğu sürece de oyunda değişen olmayacaktır. Bu yenilgi bir şeylerin değişmesi veya farklılaşması gerektiği anlamında çok ciddi bir mesajdır. Bu değişimi yapacak kişi Pereira değil. O'nun çapı, "Tabelaya bak" diyenler kadar. Fenerbahçe kaliteli kadro yapısına rağmen, pozisyon bulma problemini hala çözememişse, teknik adam taktik kurguya akıl koymamışsa, futbolcu performansına göre sonuçlar oluşmuşsa, demek ki "kenar" ezbere takılmış. İkinci yarıya Van Persie değişikliği ile başlamak bile tribüne oynamak, sorumluluktan kaçmak. Biraz akıllar gerilere gitse, takımın oyunundaki değişikliği Alper'in farklılaştırdığını, O'nun aldığı fauller, yaptığı asistler veya rakibi eksiltmesiyle oluşan pozisyonlarla olduğunu hatırlarlardı.
Allah'tan takım kazanırken farklı yorumlar yapmadım. Hep bu zaaflardan şikayetçi oldum ve yukarıda bahsettiklerimden de tepki gördüm. Daha iyiyi aramayan tabelacılardan olmayanlar, bu tarafa gelsinler.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA