Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Çok yazık ama umut vericiydi

Euro 2016 elemelerinde çok kritik önemi olan ve kesinlikle sonuna kadar hak ettiğimiz bir maçı son dakikada kaybediverdik. Her ne kadar Hollanda'da Robben ve Van Persie gibi önemli yıldızları olmasa da Hollanda, Hollanda'dır.
Maç boyu bakıyoruz, rakibe neredeyse tek pozisyon vermedik ama içimizden biriyle umutlarımız söndü. Oyunun ilk dakikasından son dakikasına kadar çok iyi oynadık. Hollanda bol pas yaptı, açık vermedik ve ilk yarıda da Burak Yılmaz'ın golüyle öne geçtik. İkinci yarı Hollanda çok daha fazla risk aldı. Hücum gücünü arttırdılar. Son yarım saat doldur boşalt oynadılar. Ama buna rağmen kesinlikle dengemizi hiç kaybetmedik.
Ayağa oynadık, çabuk çıkmaya çalıştık, rakibe boşluk vermedik. Ama futbol gerçekten nankör bir spor ve 90 dakika oynanıyor. Kazansaydık grupta bizim adımıza çok şey değişebilirdi. Kaybetmedik, bu da iyi gibi görünse de dün geceki oyuna baktığımızda kesinlikle beraberliğe bile yanmak lazım.
Keşke milli takımımız bu oyunun yüzde 70'ini İzlanda ya da Letonya'ya karşı oynayabilseydi. Dün gece muhteşemdik ama grupta bundan sonra geriye kaldı 5 maç. Ve sadece 5 puanımız var. Kazansaydık komadan çıkıp çok umutlanacaktık. Ama kazanamadık, üstelik rakiplerimizle aradaki puan farkı da aynen duruyor. Bu nedenle çok önemli bir galibiyeti ellerimizin arasından kaçırdık. Karşılaşma öncesi çok tartışılan maçın hakemi Felix Brych, iyi bir 90 dakika çıkardı. Objektif bir yönetim gösterdi ve kesinlikle oyunu etkileyecek yanlış bir karar vermedi.
Bu maçtan geçer not aldı.
Sonuç olarak, dünkü karşılaşmadan 1 puan çıkardık ve grupta 4. sırada kaldık. Ama dün gece sergilenen futbol hepimizin umutlarını tazeledi ve kalan 5 maç ve 2016 Avrupa Şampiyonası yolunda inancımızı artırdı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA