Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

F.Bahçe için 'Sow' zamanı

Fenerbahçe, uzun aradan sonra Çaykur Rizespor'a patladı. Aslında 'Onlar mı Rizespor'a patladı, yoksa Rizespor intihar mı etti?' İşte o belli değil. Ama gerçek olan bir şey var ki, spor kamuoyunun çok zor geçeceğini düşündüğü ve Fenerbahçe'nin puan kaybeder dedikleri Rize deplasmanından sarı lacivertli takım güle oynaya döndü. Ama çok ciddi sakatlar da verdi.
Gelelim maça; İlk üç gol bu seviyede oynayan Rizespor gibi bir takımın yapmaması gereken kaleci ve savunma hatalarından geldi. Aslında maç da galiba ilk 20 dakikada bitiverdi. İlk gole bakıyoruz, Topuz dezavantajlı durumda Serkan, topu çeliyor. Ama Giray büyük bir hatayla topu ileriye vuracağına Topuz'un önüne bırakıyor, o da gol yapıyor. İkinci gol, daha da tuhaf. Sow, Emre'ye çıkartıyor, Emre sağ tarafa Webo'ya ortalıyor. O esnada da Moussa Sow ceza alanına giriyor, tutan yok, marke eden yok. Rakibe basan yok. Webo'nun çevirdiği topta da Moussa, kafayla ikinci golü yapıyor. Üçüncü gol ise yapılış ve şov yönünden mükemmel. Ama futbolun realitesi açısından tam bir skandal. Moussa topu sol bek mevkiinden alıyor. Adeta slalom yapıyor. En son adamın sağından atıp, solundan geçiyor. 60 metre top sürüyor ve gol yapıyor. Uzun yıllardır bu kadar komik, basit ve hatalı goller yiyen bir takım görmemiştim. Dün bu golleri ilk yarım saatte Rize'de seyrettik. Bir maç zaten 3-0 olunca da kolay kolay dönmüyor. Tıpkı dün gece dönmediği gibi. Ama her şeye rağmen, Topuz'un iyi niyetini Emre'nin organizasyonunu, Sow ve Webo'nun tempo ve arzularını beğendim. Mehmet Topal her zamanki gibi çok istikrarlı. Webo'ya bir paragraf açalım. O kadar iyi bir insan ki, attığı golden sonra kenarda ısınan Emenike'ye gidip ona moral veriyor. Bu bile ufak ama çok önemli bir jest. Sonuçta Fenerbahçe, zor görünen bir deplasmandan çok rahat bir galibiyetle dönüyor. Cüneyt Çakır ise herhalde dün gece çok sıkılmıştır. Onun için kolay bir maçtı, o da kusursuz yönetti.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA