Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Korkunç, ürkütücü kadro

Fenerbahçe kendi tarihinin değil belki de Türk futbol tarihinin en güçlü değil ama kalite yönünden en geniş kadrosunu kurmuş. İddia ediyorum, F.Bahçe'nin sözleşmeli futbolcularından zorlayıp biraz da PAF takımdan takviye yapsak üç takım çıkar. İlk ikisi şampiyonluğa, üçüncü takım da ilk 4'e oynar. Mesela kafalardaki ideal 11 çıktığında Van Persie, Fernandao, Sow üçlüsünden ikisi oynar. Oynamayana yazık! Topal, Souza, yeni transfer Ozan Tufan, Meireles, Diego gibi oyunculara bakıyoruz, bunların birkaç tanesi ideal 11'de oynayamayacak. Oynamayana da yazık! Sonuçta baktığımızda Fenerbahçe korkunç ve ürkütücü geniş bir kadro kurmuş.
İlk 20 dakika Fenerbahçe maça müthiş bir presle başladı. Belki pozisyon bulamadılar ama Eskişehirspor iki top yapamadı. Üstelik bulunan pozisyonlarda da umumiyetle Eskişehirspor'un ofsayt taktiği yapması nedeniyle Sow ve Fernandao ofsayta yakalandılar. Bu dakikadan sonra pres azaldı. Eskişehir pozisyonlar bulmaya başladı ama tam devre biterken F.Bahçe'nin en istikrarlı oyuncusu Sow kafayla F.Bahçe'yi öne geçirdi. Hemen bir dakika sonra da Eskişehir çıkarken kaptırdı, ofsayt taktiği yapayım dedi, Diego, Fernandao'nun koşu yoluna bıraktı o da sert vuruşla göze hoş gelen bir gol yaptı.
Souza defansif yönü çok iyi bir orta saha oyuncusu.
Üstelik tek topu çok çabuk ve isabetli oynuyor. Fernandao kendini kanıtlamak için inanılmaz fedakar ve canhıraş oynadı. Özellikle mütevazi takımlara karşı çok fazla gol atar. Nani henüz takıma uyum sağlamamış. Bir dünya yıldızı ama şu an için Fenerbahçe'de daha parlamıyor. Gelelim Diego'ya... Eleştirilecek çok yanı var. Devamlılığı fazla değil. zaman zaman da ayağında fazla topu tutuyor ama Fenerbahçe'nin orta sahadaki alternatifsiz futbolcusu. Çünkü adam geçebilip araya oynayabilecek organizasyonda başrolü üstlenebilecek yeteneğin en fazlası onda var. Fenerbahçe ikinci yarı risk almadı. Rölantide göründü, sanırım artık Atromitos maçını bekliyorlardır.
Eskişehir çok eksik çok da güç kaybetmiş. Bu kadro ile ligde sıkıntı yaşayabilirler.
Hakem Aydınus'u hiç anlayamıyorum. Boy var, pos var, yetenek var ama çifte standarttan bir türlü sıyrılamıyor. Maçın hemen başında Fernandao penaltı kazanmak için kendini kalecinin önünde göstere göstere yere attı. Nerede kart! Causic, ilk sarı karta reaksiyon gösterip haklı bir ikinci sarı kart ile oyundan atıldı ama ilk sarı kart yanlış. Düşüncesi toptu, hamlesini cepheden Meireles'in önündeki topa yaptı, üstelik topa da dokundu, sonra da ayağı Meireles'e temas etti. Bu sarı kart yanlış. Bu kırmızı karttan etkilenen Fırat, 5 dakika sonra Fenerli oyuncunun formasından çekip gitmesini engelliyor ama Fırat'tan yine kart yok.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA