Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Beşiktaş mı? Barça mı?

Önce şunu söylemek gerek, Beşiktaş'ın ilk yarıda oynadığı futbol her türlü övgünün üzerinde... Beşiktaş'ın tüm hücum girişimlerinde hücum eden takım, Beşiktaş mıydı yoksa Barcelona mıydı tam ayırt edemedim. Beşiktaş oyuna mükemmel başladı. Çok çabuk çıktılar, orta sahadan çıktıklarında da aynı anda 4-5 oyuncu dikine çok çabuk kat edip müthiş bir hücum zenginliği sağladılar.
Beşiktaş'ta Oğuzhan denen bir futbolcu var. Geçen sene iyi de oynadı, kötü de oynadı. Ama dün gece Mersin de sadece sahanın yıldızı değil, son yıllarda bir Beşiktaşlı futbolcunun sahada koyabileceği en müthiş performansı ortaya koydu.
Gelelim Cenk'e; bundan sonra Şenol Güneş'in işi çok zor. Çünkü Cenk dün gece sadece hattrick yapmadı, attığı 3 golde de müthiş ustalık ve beceriler gösterdi. İlk golde vururmuş gibi yapıp çekişi ve topu uzak köşeye bırakışı, ikinci golde gol bölgesine yaptığı koşu, Barcelonalı Suarez'den esintiler getiriyordu. Peki bundan sonra Cenk'i nasıl kesecek Şenol Hoca? Çünkü bundan sonra Cenk'i kesip, Gomez'i oynatmak da çok fazla hesap verilebilecek bir tercih olmaz.
Sonuçta; Beşiktaş'ı epeydir böyle keyifle izlememiştim. Yalnız bir eleştirim olacak. Defansın göbeğinde oynayan Ersan ve Rhodolfo zaman zaman ağır kalıyorlar. Beşiktaş'ın yediği golde de temel unsur bu. Beck doğru ve yerinde bir transfer. Çok disiplinli oynuyor. Üstelik hırsı da takım arkadaşlarını ateşleyecek düzeyde.
Beşiktaş lige çok iyi başladı. Umarız arkası gelir. Ama Mersin için aynı şeyleri söyleyemeyiz. Eski Mersin değiller ve maalesef bu sene işleri çok zor görünüyor.
Hakem Bülent Yıldırım birkaç hatası dışında başarılı bir maç yönetti ama ikinci yarıda Cenk'in sert hareketine kart vermemesini anlayamıyorum.
Oysa ki Mersin İdman Yurdulu Mehmet Taş'ı oyundan atarken gerek ilk sarı kartta gerekse ikinci sarı kartta kuralı doğru uyguladı. Tolga'ya son dakikada verdiği sarı kartta da haklı. Birçok kişi "Niye kırmızı olmadı" diye sorabilir. Tolga'nın yaptığı mantıksız ve tuhaf bir hareket. Ceza alanı içinde eline alabileceği ya da ayağı ile uzaklaştırabileceği topu, cezaalanının hemen dışında elle aldı. Ama söz konusu olayda bariz gol şansı yoktu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA