Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Kritik viraj için biçilmiş kaftan

Fenerbahçe, Kasımpaşa karşılaşması öncesi camia olarak büyük problemler yaşıyordu.
İçeride ve dışarıda kaybedilen puanlar, kurnaz antrenörü Dick Advocaat'ın 5-6 oyuncuyu açıklamalarıyla ateşe atması ortalığı çok sıkıntılı bir duruma getirmişti.
Eğer Fenerbahçe, dün akşam da kazanamasaydı sorunlar katlanacaktı. Bu maç hem skor olarak hem de bazı oyuncuların performansı açısından ortalığı yatıştırdı.
Emenike ve Ozan, hocaları tarafından ağır şekilde eleştirilmişti. Ama dün gece sadece Emenike ve Ozan Tufan değil, attığı golle Josef de Souza, yaptığı asistlerle Jeremain Lens ve haftalardır ortaya koyduğu performansla Volkan Şen çok göz doldurdular.
Fenerbahçe, maça adeta galibiyetle başladı. Emenike fizik gücüyle topu rakibinden kurtardı, Josef de Souza'ya müthiş bir pas çıkardı, o da iyi vurdu. İkinci golde de yine çok eleştirilen Ozan harika bir kafayla F.Bahçe'ye golü getirdi. Bu iki golde de iyi taraf şu, ikisini de defansif özellikleri fazla olan orta saha oyuncuları attı.
Üstelik gerek Josef de Souza gerekse Ozan aylardır rakip ceza alanı içerisine fazla girmiyorlar diye eleştiriliyorlardı.
Fenerbahçe, ilk devreyi çok net bir skorla 3-0 öne bitirdi. Aslında Fenerbahçe'nin şansı, böylesine kritik bir virajda Kasımpaşa gibi ligimizin en dirençsiz takımı ile oynamış olmasıydı. Dün gece Emenike, Volkan ve Lens sahanın en iyileriydi.
Ama dikkat edilirse Fenerbahçe neredeyse tüm gollerini rakibi az adamla yakaladığında buldu.
Hatta bazı goller, müthiş kontratak çıkışlarından geldi. Ama Fenerbahçe'de set oyununda hala sorunlar var. Sevgili Ömer Üründül'ün deyimiyle, kanatlar arasındaki bağlantılar iyi değildi. Rakip çok adamla kapandığında bu kadar rahat pozisyon bulamayabilirler. Üstelik kanat bekleri, hala geçen yılki kanat beklerinin performanslarının altındalar.
Sonuçta Fenerbahçe dün gece aldığı farklı galibiyetle rahat bir nefes aldı. Önemli olan da buydu. Ama kısmen de olsa sorunların devam ettiğini söyleyebiliriz.
Karşılaşmanın hakemi Hüseyin Göçek bu sene hakemlik açısından altın çağını yaşıyor. Lige çok iyi başladı. Dün gece de oyun genelinde çok başarılıydı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA