Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Yönetimde boşluk var!

Galatasaray'ın kazandığı Süper Kupa maçından sonra "Galatasaray kazandığı için mutlu ama bir soru işareti var" demiştik. Disiplinsizlik doğru kelime değil ama oyundan çıkışlar, girişler konusunda bir S.O.S vardı. "Bu sorun Hamza hocayı aşıyorsa eğer yönetimle oyuncular arasında diyalog kuracak birisi gerek" demiştik.
Oyuncular çok sinirli... Selçuk İnan'dan bile ummadığın bir davranış görüyorsun. Emre de Bursa maçında tekme attı, atıldı. Kolay kartlar, pozisyonlar. Oyuncular gergin, bu gerginlikten dolayı da bunu toparlayacak bir güce ihtiyaç var. Hamza Hamzaoğlu, büyük kredi kazanmış bir teknik adam ama özellikle onun suçu olmamasına rağmen transfer döneminde oluşan bir güvensizlik var. Seyirci gelmiyor, 20 bin kişi az... Geçen sezonun şampiyonu için!. Oyun içerisinde sistem odaklı yazmaya gerek yok, bu maçta futbol değil rulet vardı. Mesut Bakkal da "Kazanamazsam beni gönderirler" düşüncesiyle mi, bilemiyorum ama o da kazanmaya oynadı. Oyuncular o kadar deparlı oynadılar ki... Bu hızlı oyunu Fenerbahçe de, Galatasaray da oynamak istiyor ama güçlü değilsen bunu yapmak zor.
Rodriguez'in Allah'ı var, bu şartlarda daha iyisini oynayamazsınız. Ayağı da iyi... Semih ile Hakan biraz kötü gününde olsa maçı da kaybedebilirsiniz. Galatasaray golü yedikten 1 dakika sonra 1-1'i yakaladı ve onun arkasından gelen 10 dakikada pozisyonlar buldu. Yine de telaş vardı. Galatasaray takımı santrayla birlikte şuursuzlaşıyor. Tabii ki Umut'un başlamaması antrenör tercihidir ama oyun karambole dönmüşken, Umut daha erken girmeliydi. 90'da girdi!.
Grosskreutz konusunda böyle hatalar olmaması lazımdı. Yönetimde bir boşluk var. Transfer bile Hamza hocaya soruluyor, her konuda muhatap o. Geçen yıl "Ali bey ne diyecek?, "Abdurrahim Albayrak ne diyecek?" diyorduk... "Dursun Bey ne diyecek acaba?" diyoruz şu anda... Arada bir boşluk var. Galatasaray, Gerets'le çok iyi bir takım yapmış ve şampiyon olmuşlardı. Hemen hemen aynı kadroyla bir sonraki sene çok uzak kaldılar. Bu durum dünyanın önemli takımlarında da olur. Biraz Bayern Münih'i ayırırım. Forse ettikleri sezonun ardından biraz gevşek kalabilirler.
Galatasaray kulübünde dördüncü yıldızdan sonra taraftarı umutsuzluğa götüren sadece transfersizlik değil, takımdaki bir kontrol dışılık var.
Atletico Madrid gözlemcisi geldiyse çok farklı düşünür. Gerçi Atletico maçında daha konsantre olunacaktır ama bu maçtaki gibi oynama şansı yok G.Saray'ın... Eğer bu oyunla Atletico karşısına çıkılırsa o stadyum bitime 20 dakika kala boşalır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA