Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Beck stoper oynayabilir

Fenerbahçe, Antalyaspor maçını kazanmış olsaydı puan farkı 8 olacaktı ve ister istemez iki gün sonra oynayan Beşiktaş'ın üzerinde bir baskı oluşabilecekti. Ama baktığınızda, Beşiktaşlı oyuncular kendilerinden çok emin ve ciddi görünüyorlar. Bu Beşiktaşlıların hesapları tabii. Aralık ayının sonundan beri lig maçı oynamayan bir takımın bu kadar hazır bir durumda olmasını, teknik direktörün başarısı olarak görüyorum. Hem de büyük bir başarısı... Bir de şu konuya değinmemiz gerek. Normal şartlarda Avrupa'da Bayern Münih, Real Madrid ve özellikle Barcelona, skor 4-0 iken rakip alanda oynamayı seviyorlar. Ligimizde uzun yıllardır bu tipte oynayan takım yoktu. (Bizim dönemimiz, Fatih Hoca'nın dönemindeki Galatasaray ve Metin-Ali-Feyyaz döneminde Beşiktaş da böyleydi) Ama şimdi Beşiktaş böyle oynamaya başladı. Tıpkı Avrupa devleri gibi… Skorla alakaları yok. Oyun boyunca öne oynuyorlar. Skorboarda hiç bakmıyorlar bile.
Şimdi Beşiktaş'ın önünde iki önemli erteleme maçı var ve yeni transferler o karşılaşmalarda oynayamayacak. Mersin ekibi saygısızlık olarak almasın ama Beşiktaşlı oyuncular, Mersin maçını da cepte görüyorlar bence. Necip-Tosic tabii ki o bölge için Şenol Güneş'e alternatif oyuncular. Ama ben hocanın yerinde olsam bir-iki antrenmandan sonra Beck'i stoper oynatırım. Mesela kupadaki Konya maçında deneyebilirim. Sonuçta lig uzun maraton. Yarın bir gün sıkıntıya düşebilir. Tabii hoca yeni ikilinin alışması için böyle bir hamle de yapmayabilir. Ama bana göre Andreas Beck'i ihtiyaç halinde stoper oynayabilecek özellikleri var gibi.

Kapris çekmeyip bir forvet almalıydı

Beşiktaş'ta Rhodolfo'ya çok geçmiş olsun. Bir ritim bulmuştu ve şanssız bir sakatlık yaşadı. Franco, Milosevic ve Ersan gitti... İki stopere kaldılar. Bugün Başkan Fikret Orman'a sorsalar bence Ersan Adem Gülüm'ü Çin'e göndermezdi. Ama burada bunların hesaplanması lazım. Mesela bir örnek vereyim, ben Fenerbahçe'nin yerinde olsaydım devre arasında ne Fernandao'nun ne de Robin van Persie'nin kaprisini çekerdim. Bütün şartlarımı zorlar bir santrfor alırdım. Çünkü şampiyonluk yarışında Beşiktaş ile teke tek kaldılar. Elinde iki yarım santrfor var ve kenardakilerin bu bölgede oynama özelliği yok. Bence almaları gerekirdi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA