Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Kusursuz bir Beşiktaş

Matematik olarak şampiyonluğunuzu kendi evinizde alıyorsunuz, yıllardır bu stadın özlemiyle yanıp tutuşurken...

Birinci hafta Beşiktaş'ı yazmaya başladık, 33. haftada şampiyonluğunu değerlendiriyoruz şimdi. Arayı düşünüyorum, Beşiktaş açısından çok da farklı şeyler konuşmuyoruz. Anasının ak sütü gibi helal bir şampiyonluk. Belki de dünya futbol tarihine geçtiler, evi olmadan bunu başardı Beşiktaş. 33 haftanın sadece 3'ünü evinde oynayabildi.
Beşiktaş oyunuyla da hak etti bunu. Farklı televizyonlara koysanız maçları, ben Beşiktaş'ın maçını izlemek isterdim bu sezon boyunca. En uçtaki Gomez olağanüstü oynadı. Beşiktaş'ın Mazhar-Fuat-Özkan'ı Oğuzhan-Sosa-Atiba da harikaydı. Bu oyunla, bu takımla en renkli şampiyonluklarından biri olarak tarihe geçti. Ayarlasan böyle olmaz. Matematik olarak şampiyonluğunuzu kendi evinizde alıyorsunuz, yıllardır bu stadın özlemiyle yanıp tutuşurken. Milyonlarca insana iyi futbol izleten Beşiktaş'a teşekkür ederim. Ligde iddiasız takımın az olduğu, 7 takımın Avrupa'ya oynadığı, küme düşenlerin belli olmadığı bir ligde bunu başarabilmek çok değerli.
3-0 öndeyken Şenol Güneş savunma oyuncularına kızıyordu. Kazanırken de aması vardı hep hocanın, daha iyi olmak adına. Bu çok önemlidir. Kendi kariyeri açısından da resmi olarak ilk şampiyonluğunu kazandı. Şenol abi hırslı bir insandır, burada bırakmayacaktır. Tırnaklarıyla kazıyarak buraya gelmiş bir abimiz, bir hocamız. Trabzonspor'la 82 puan alıp ikili averaja kalmış, 96'da dramatik bir şekilde kaybetmiş. Allah da çalışana veriyor.
Yorumcu kimliğimin dışında Fenerbahçeli kimliğimle de konuşabileceğimi düşünüyorum. Fenerbahçelilere de sorsanız Beşiktaş'ın başarısı ortada.
Fenerbahçe de açıkçası elinden ne geliyorsa yarışta tutunmaya çalıştı. Formalite bile olsa kazandı dün akşam.
Beşiktaş yönetimi çok çalıştı. Çok konuştu diyorlar Fikret Orman için. Bırakın da zevkini alsın, konuşsun. Medyayı kıramadığı için çıktı sonuçta. Önemli kararlar alarak bu noktalara geldi. Quaresma'nın dönüşü, Fiorentina'da zor günler geçiren Gomez'i alabilmek, sadece Rhodolfo varken Ersan'ı gönderebilme cesareti... Marcelo'yu cebinizde tutmazsanız bunu yapamazsınız. Büyük ekonomik gelir de elde edecekler Şampiyonlar Ligi'nden... Görünmeyen kahramanlar vardır şampiyonluklarda. Fizyoterapistinden masörüne kadar herkes önemli... Çok sakatlık yaşamadı Beşiktaş. Açıkçası kusur arayalım desek ben Beşiktaş'a kusur bulamıyorum.

OZİ DAHA İYİ OLACAK
Oğuzhan'da bir malzeme hep vardı. Orta saha oyuncusu ve 92 doğumlu. Orta saha oyuncularının en fit olduğu dönemine geldi. 26-27'de çok daha iyi olacak, performansı seneye daha da artacaktır. Ekonomik oynamayı öğrenmesi de tecrübe işidir. Attığı golden daha fazla atar, daha fazla da attırır. İyi yaşarsa, iyi çalışırsa ki çalışmış, hem kendisi hem milli takım için çok iyi bir iş başardı. Tolga da bir ara kriz yaşamıştı, ona özel bir parantez açmak isterim. Krizleri doğru yönetti, sakin kalabildi, güçlü durdu. Büyük kulüp taraftarıyla küstüğünde barışmak kolay değildir. İki kez bunu yaşamışken barışmayı bildi. Taraftar da ona sahip çıktı. Beşiktaş yönetiminin yaptığı kolay değil, kadroyu koru, takviye yap, bunlar kolay değil. Bunları da hep kriterlere uygun oyuncuları bularak yapmak zorundasınız.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA