Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MURAT ÖZBOSTAN

Hikayenin devamı için...

İster rüya, ister mucize deyin Haziran'da Fransa'dayız.. Önümüzde 7.5 aylık bir süre var.. 12 Aralık'ta Avrupa Şampiyonası Finalleri'ndeki rakiplerimiz belli olacak. Bu zaman dilimi içinde herkese, her kuruma çok önemli görevler düşüyor.
FUTBOL FEDERASYONU: Süper Lig'de amansız bir şampiyonluk yarışı olacağı kesin. Ezeli rakipler arasındaki rekabetin yarattığı gerilim kulüp yöneticilerinin sivri ve gereksiz demeçleriyle zirveye çıkıyor. Bu kavga ikliminden A Milli Takım oyuncuları da ister istemez etkileniyor. Volkan Demirel ve Emre Belözoğlu örnekleri ortada... Futbol Federasyonu'nun sahadaki mücadelenin ön planda tutulduğu, fair-playin yüceltildiği bir futbol ortamını oluşturması için gerektiğinde en sert cezaları vermesi gerekiyor.
TEKNİK HEYET: Fatih Terim üçüncü kez Avrupa Şampiyonası finallerine gidiyor. Elbette ne yapılması gerektiğini en iyi o biliyor. Ancak nacizane görüşüm bu süreçte sadece Avrupalı değil, Güney Amerika ülkeleriyle de hazırlık maçı yapılması... Ülkedeki Milli Takım heyecanını İzlanda maçından sonra 7.5 ay boyunca yüksekte tutabilmemiz için kaliteli takımlarla hazırlık maçı yapmamız lazım. Futbolcular 3 büyük turnuvayı televizyondan seyreden bir ülkenin oyuncuları olarak, kulüplerinin başarısı için ter dökerken, ne çalışıyorlarsa her gün bir yarım saat de fazladan milli takım için emek vermeleri gerekiyor. Hayırlısıyla sakatsız tam kadro Fransa'ya gideceğiz ... Önemli olan lig yarışının ardından Haziran ayında diri ve güçlü kalabilmek, yüksek moral ve motivasyonu sağlamak... Bu da bütün sezon düzenli bir özel hayatı ve oyuncularımızın mesleğine olan saygıyı göstermesini mecbur tutuyor.
MEDYA: Her spor dalında olduğu gibi, "Başka milli takım yok..." Basketbol ve Voleybol Milli Takımları'na verilen desteğin aynısını, pozitif enerjiyi, birlik ve beraberliği biz medya mensuplarının Fatih Terim ve öğrencilerinden esirgememesi kaçınılmaz bir gerçek... Ülke olarak EURO 2016'ya en iyi şekilde hazırlanacaksak yapacağımız spor sayfalarının ve ekranlarda kuracağımız cümlelerin özenle hazırlanması gerekiyor.
TARAFTAR: Eur o 2008'deki unutulmaz hikayemiz herkesin hafızasındadır. Ancak 2000'lerin yarısında doğan çocuklar bugün ilkokul ve ortaokul çağında ve o zafere tanıklık etmediler. Ülkedeki futbol sevgisinin ve sorumlu taraftarlık anlayışının çıta atlayabilmesi adına EURO 2016 çok önemli bir fırsat.. İmkanı olan binlerce taraftar, Türkiye'den ve Avrupa'nın her tarafından Fransa'ya A Milli Takımı desteklemeye gidecek. Hazırlık maçları da dahil olmak üzere milli takım nasıl desteklenir, tüm dünyaya bunu kanıtlamalıyız. Hollanda'nın turuncusu gibi bizim de tribünlerimizin Fransa'yı kırmızıya boyaması için taraftarımıza büyük görev düşüyor..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA